Ezüstkolloid téma

Az ezüst felhasználásának szerepe a gyógyításban - Tények és tévhitek

WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka

Az ezüst egy nemesfém, aminek nincs ismert biológiai funkciója az emberi szervezetben, így hiányállapota sincs. Mindemellett széles körben használja a modern orvostudomány, illetve számos alternatív gyógyászati irányzat is. De hol is van az ezüst helye jelenleg a medicinában, mikor hasznos, és mikor lehet akár káros is?

Az ezüstkolloid oldatok veszélyeire figyelmeztet az OGYÉI

OGYÉI

Elkerülhető kockázatnak teszi ki magát az, aki a nem bizonyított hatású ezüstkolloid készítményeket választ engedélyezett gyógyszerek helyett – figyelmeztet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója annak apropóján, hogy egyre több webáruház kínál ezüstkolloid oldatot a lakosság számára.

Ezüstkolloid hüvelyfertőzésre, gombára

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Tisztelt Doktor Nő, Úr

 

Szeretném megtudni, hogy a hüvely fertőzésére, vagy gombára használható-e az ezüstkolloid, bekenhető-e vele a hüvely, vagy ártok vele?

Köszönöm.

Imola

Érdeklődés

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Két kérdésem lenne: az egyik az, hogy nagyon sok jót hallottam az ún. ezüst kolloidról, de mindenhol felhívják a figyelmet, hogy egy rosszul kiválasztott termék sokat tud ártani. Szeretnék érdeklődni, orvosi szempontb