Egyedülálló szülő téma

Az Egyszülős Központ vezetőjének öröm, ha másokon segíthet - Nagy Annával beszélgettünk

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Egyedülálló szülő

Gyerekekként azt képzeltük, hogy édesanyánk számára meg sem kottyant, ha reggeltől estig dolgozott, munka után két nagy szatyorral fáradozott, megfőzte a vacsorát, elmosogatott, kikérdezte a házi feladatot is, és mindig ápolt volt.

Az egyedülálló szülőket segítenünk kell a koronavírus-járvány idején is

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Az egyszülős családokat érintő kérdésekkel, életvitelük javításával, megsegítésével nemcsak a veszélyhelyzettől mentes hétköznapokban foglalkoznak méltatlanul keveset hazánkban, hanem sajnos a veszélyhelyzet idején is kevesebb figyelmet kaptak. Méltatlan, hogy az egyszülős jelenség a lekezelő csonka család kifejezéssel megnevezve, negatív felhanggal jelenik meg a köztudatban.

Az egyedülálló szülők bátran érezzék magukat hősöknek

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Amikor gyerekek voltunk, azt hittük, a világ legtermészetesebb helyzete, hogy édesanyánk reggeltől estig dolgozik, munka után két nagy szatyorral baktat a negyedik emeletre, megfőzi a vacsorát, elmosogat, rendet tesz, vasal, a leckét is kikérdezi, és a frizurája, a külleme is mindig ápolt. Sőt, azt is elnézte, hogy apánk egyre gyakrabban kimaradozott vagy alkoholos állapotban tért haza, netán titkos viszonyt folytatott, míg őt naponta porig alázta, hozzánk pedig parányi türelme sem volt.

Nagy Anna: Az egyedülálló szülőkre irányulhatna végre a világ figyelme

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Egyedülálló szülő

Az egyszülős családokat érintő kérdésekkel, napi problémáikkal, megsegítésük lehetőségeivel sajnos csak érintőlegesen foglalkoznak az ezért létrejött és felelős országos és megyei hivatalokban.