Egészségértés téma

Átadták a Nekem Szól! Egészségértés díjat

AIPM - Innovatív Gyógyszergyártók egyesülete - 2017-12-04 14:06
2017. december elsején adták át ünnepélyes keretek között az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete által alapított Nekem Szól! Egészségértés Díj 2017 pályázat díjait a Budapest Music Centerben. A fődíjat ezúttal az Országos Gerincgyógyászati Központ kapta meg.

1 élet 2 végzet - A döntés az Ön kezében van!

WEBBeteg - Végh Márton, újságíró-szerkesztő - 2017-10-12 14:55
Éveken keresztül stresszes, túlhajszolt életet éltem, ennek pedig sajnos meglettek a következményei: kimerültem, a legkisebb problémákra is ingerülten reagáltam és kevésbé tudtam koncentrálni. Egyre gyakrabban ébredtem tarkótáji fájdalomra, és az is előfordult, hogy szaporábban dobogott a szívem.
Az egészségértés, azaz a health literacy fontossága elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztában legyünk egészségi állapotunkkal, felismerjük és megértsük betegségeink tüneteit, és hogy képesek legyünk magabiztosan kiválasztani azokat a megbízható forrásokat, ahonnan hiteles egészségügyi információkhoz juthatunk.

Miért fontos az egészségértés?

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2017-08-29 11:16

Fontos, hogy egészségértők legyünk, azaz, hogy a rendszeres orvosi ellenőrzésen és a számunkra előírt terápia követésén túl betegségeink tüneteit felismerjük és megértsük, valamint az egészségügyi információkat tudatosan, a megfelelő forrásból tájékozódva gyűjtsük össze.

A hivatalos megfogalmazás szerint az egészségértés az emberek alapvető egészségügyi információkhoz való hozzáférési, feldolgozási és megértési képessége.

Ez a képesség ahhoz szükséges, hogy a beteg helyes döntéseket tudjon hozni a saját egészségével és az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban.

  • Olvasson további egészségmegőrzéssel kapcsolatos cikket.

A kisgyerekes anyák egészségértése a legjobb Magyarországon

Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete - 2016-09-20 15:40
A magyar családokban a gyermekgondozással, az egészséggel, betegséggel kapcsolatos teendők ma is nagyobb részt hárulnak a nőkre, ezért kiemelten fontos a jövő generáció szempontjából a kisgyermekes anyák egészségértési szintje.