• Egér téma

    Budai Allergiaközpont
    A tavasz és az allergiaszezon első hírnökei a február közepén, de enyhe időben már január végén is virágzásnak induló mogyoró és éger. Akinél ezek a növények okoznak tüneteket, mostanában már tapasztalhatja magán az allergia jeleit.
    MTI
    A hétvégén országszerte elérheti a tüneteket okozó közepes-magas szintet az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a hivatalos Facebook-oldalán.
    MTI
    Áldás és átok - ilyen ellentmondásosan jellemezhető, a sokak számára nélkülözhetetlen számítógép. Hasznát, kiváló alkalmazási lehetőségeit lassan mindannyian megismerjük, ártalmairól azonban sokkal kevesebb szó esik.
    MTI
    Jelentősen csökkent a pollenterhelés az országban a múlt hét második felében a hideg és a havazás miatt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kedden az MTI-vel
    MTI
    Az éger esetében csütörtökön már nagyon magas pollenkoncentrációt regisztráltak, ami azt jelenti, hogy az arra allergiásoknak már heves tüneteik lehetnek - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat pénteken az MTI-vel.
    MTI-Press
    A személyes orvoslás legfrissebb eredményeként egy adott páciens betegségét hordozó állatot személyre szabott kísérleti alanyként használhatják. Egyes kutatók a filmek és internetes játékok szereplőihez hasonlóan avatároknak nevezik őket.
    MTI
    A joghurt nem csak finom ennivaló, remek kalcium- és vitaminforrás, hanem férfiasabbá és nőiesebbé is tesz - bizonyították amerikai kutatók egyelőre csak egereken, de sokan és lelkesen tervezik az emberen történő vizsgálatokat is.
    MTI-Press/WEBBeteg
    A számítógépek kínálata jelentősen megváltozott, kibővült az elmúlt években. Az alapvető, tömeges informatikai használat környezete azonban lényegét tekintve gyakorlatilag változatlan: íróasztal, szék, monitor, billentyűzet, egér - és valahol közöttük az ember. Milyen egészségügyi veszélyei, egészségkárosító hatásai lehetnek a túlzott számítógép-használatnak és hogyan lehet ezeket az ártalmakat megelőzni?
    MTI
    Megakadályozták egerekben egy génhiba aktiválódását, amely az izomsorvadások egy formáját okozza - számoltak be róla amerikai kutatók a Science tudományos folyóirat friss számában.
    Független Hírügynökség
    A rendőrség ne avatkozzon bele abba a "jogrendet helyreállító" kórház-visszafoglalásba, amelyre az egri kórházvédő orvosok és nővérek százai készülnek - erre kéri szerdai levelében a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) elnöke az országos rendőrfőkapitányt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!