Bűncselekmény téma

Bűncselekmény-e a hálapénz elfogadása?

Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont

Mennyire ismeri a magyar lakosság a büntetőjogot? Jobban ismeri-e annak évtizedek óta változatlan normáit, mint a szabályozási újdonságokat? Hogyan befolyásolja az iskolai végzettség vagy a médiafogyasztás a jogtudatot?

"Sosem tudjuk mit hoz a nap" - Interjú Dr. Turzó Csaba igazságügyi orvosszakértővel

WEBBeteg - Dr. Magyar Zsuzsanna

A nemzetközi krimi-irodalomból és a mostanában igen divatos és népszerű különböző "helyszínelő" sorozatokból is ismert lehet az igazságügyi orvosszakértő személye. Vajon tényleg tudjuk mivel foglalkoznak? A WEBBeteg Dr. Turzó Csaba igazságügyi orvoszakértővel beszélgetett a szakma rejtelmeiről, a mindennapokról és a sorozatok igazságtartalmára is rákérdeztünk. Interjú.

Nyomozást segítenek a betegek adatai

Független Hírügynökség

Megfázással, tüdőgyulladással kezelt betegekről kérnek információkat az ÁNTSZ-től. Olyanokról, akiket az október 15-e utáni héten kezeltek ilyen panaszokkal.

Piócából vett DNS minta buktatta le a bűnözőt

Független Hírügynökség

A világon most először fordult elő, hogy törvényszéki szakértők ezen a módon szerezték be az azonosításhoz szükséges DNS mintát.

Egy magyar magánklinika abortumokból jutott őssejthez - lebuktak

Független Hírügynökség

Illegálisan végzett őssejtkezelést egy magyar magánklinika, általában ötmillió forintért. Az őssejtet abortumokból nyerték ki, a készítményeket pedig a beadás előtt nem tesztelték sem embereken, sem állatokon. Az ügyben négy embert fogtak el a nyomozók.

Két évet is kaphatnak a pénzt kérő orvosok

Független Hírügynökség

Az elmúlt körülbelül egy teljes évben vizsgálják majd a katonai ügyészek, hogy mennyi kismamától kértek pénzt az Állami Egészségügyi Központban a szülés előtti epidurális érzéstelenítésért.