Bébiétel téma

Jobb az óvatosság - károsak lehetnek a magas cukortartalmú bébiételek

WEBBeteg - Faar Ida, újságíró, Lektorálta: Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

A kisbabák megfelelő táplálása minden szülő számára komoly feladat. Mindenki a legoptimálisabb összetételű, legbiztonságosabb táplálékkal szeretné biztosítani a baba normális fejlődéséhez szükséges tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket.

Bébiételek - házilag

WEBBeteg - Faar Ida, újságíró

A csecsemők egészséges fejlődése érdekében az anyatejes táplálás fontossága vitathatatlan.

WHO: Magas cukortartalmúak és a babák számára nem megfelelőek a bébiételek

MTI

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) két tanulmánya is megállapította, hogy a bébiételek nagy részét nem megfelelően ajánlják hat hónapnál fiatalabb babáknak és sok ételnek túl magas a cukortartalma.

Műanyagra emlékeztető idegen anyag bébiételben

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Egy vásárló műanyagra emlékeztető idegen anyagot talált az OVKO márkájú, körte almával hozzáadott cukor nélkül megnevezésű bébidesszertben.

Ezt a bébiételt hívja vissza az Univer

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)

Az Univer Product Zrt. tájékoztatja fogyasztóit, hogy az általa gyártott és forgalmazott Univer Brokkoli Főzelék Csirkehússal Bébiétel (8 hónapos kortól) egy összetevőjével kapcsolatban élelmiszerbiztonsági kockázat merült fel.

Mit egyen és mit igyon a csecsemő?

Mag. Ingeborg Hanreich - gyermektaplalkozas.hu

A szoptatás mellett a csecsemő 6 hónapos kora körül javasolt a hozzátáplálás és a gluténtartalmú ételek bevezetése. Mikor, mit és hogyan igyon - egyen a baba: praktikus tanácsok a szülőknek.

Tilos gyermek-ételeket behozni Kínából

Független Hírügynökség

Az összes csecsemőknek és gyerekeknek szánt összetett kínai élelmiszer importját betiltották - mondta el a Független Hírügynökségnek Bognár Lajos, helyettes országos főállatorvos.

Hogyan szokjunk le a bébiételről?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Kisfiam, aki már 22 hónapos, a mai napig nem hajlandó átállni a mi "felnőtt" étkezésünkre. Egyszerűen nem kíván meg semmit, amit mi eszünk, sőt sokszor hisztériásan sírva fakad, ha asztalhoz akarom ültetni, és már ránézésre elutasítja az ételt. Sokái