Agyhalál téma

A dobogó szívű halott szervadománya - A gyermek az életet választotta

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2019-02-20 16:03
A szervadományozás egyéni döntésed megnyilvánulásaként, az egész társadalmat segíteni kívánó szolidaritásodra épül - szólította meg az Eudonorgan budapesti rendezvényének egyik posztere mindazokat, akik eljöttek az Európai Unió által támogatott, a szervadományozással kapcsolatos társadalmi tudatosság növelését célul tűző eseményre.

A világon egyedülálló orvosi bravúrsorozat Debrecenben

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2013-11-13 16:55
31 éves és mindössze 15 hetes terhes volt, amikor bekövetkezett agyhalála annak az asszonynak, akit a Debreceni Orvos- és Egészségtudományi Centrumban kezeltek. A bravúros és igen ritka eset 90 nap után vezetett sikeres szüléshez.

A szervadományozás hazai szabályozása

WEBBeteg - Kelemen Dóra - 2009-05-14 11:10
Magyarországon a transzplantációs várólistákon több mint kétszer annyian várnak valamilyen szervre, mint ahány átültetés van egy évben. Ebből is kitűnik, hogy nálunk is szervhiány van, ahogy a világon mindenhol. Pedig a szervátültetésre várakozók számára az egyetlen esély a túlélésre és életminőségük javítására a szervátültetés, amely viszont szervek nélkül lehetetlen.

Új megegyezést sürget a halál fogalmáról a pápa

Független Hírügynökség - 2008-11-10 21:14
A római pápa a hétvégén felszólította a tudósokat, hogy a műszaki haladás figyelembe vételével fogalmazzák meg újra a halál fogalmát. Az olyan kérdésben, mint az emberi élet vége, a legkisebb önkényeskedésnek sincs helye, fogalmazott XVI. Benedek katolikus tudósok és orvosok delegációja előtt.

Agyhalott gyerekük életbentartásáért küzdenek

Független Hírügynökség - 2008-11-08 09:36
Agyhalottá nyilvánított 12 éves fiúk életben tartásáért harcol egy ortodox zsidó család egy washingtoni bíróság előtt, mert hitük szerint még él. Az agydaganattal kezelt fiút szerdán nyilvánította halottá az őt kezelő kórház, és bírósági végzést kért a fiút életben tartó gépek kikapcsolására.