Őssejt téma

Izomrostok fejlődését őssejtek aktiválják!

Több mint TestŐr

Az izomőssejteket az immunsejtek aktiválják, a növekedés egy gyulladási folyamattal indul, aktiválódnak az izomőssejtek, amik elindítják az izomnövekedést. A megfelelő izomfejlődéshez fontos, hogy a táplálkozás során olyan ételeket is fogyasztanunk kell, amivel szabályozhatjuk az immunrendszer működését. Az immunrendszer szabályozására a növényi flavonoidok a legalkalmasabbak.

Ésszel fogyókúrázzunk!

Több mint TestŐr

Ha nem jut a szervezet létfontosságú tápanyagokhoz, akkor az őssejtjeink is sérülnek. Így immunsejtek és regeneráló sejtek sem tudnak kialakulni az őssejtekből.

Az öregedés biológiai oka

Több mint TestŐr

A legújabb kutatások szerint a kromoszómáink végén lévő sapka egyedi kopása lehet az oka, hogy az egyik ember lassabban, a másik pedig gyorsabban öregszik. Ezeknek az úgynevezett telomereknek a kopása genetikai hibákat eredményez. A rendszeres futással viszont növelhetjük a regeneráló őssejtjeink számát.

Az őssejtek differenciálódásának egyik kulcsfehérjéjét fedezték fel

MTA

A felfedezés új lehetőségeket nyithat meg egyebek mellett a csontritkulás és a cukorbetegség kezelésében. A Tks4 nevű fehérje őssejt-biológiai funkcióit Buday László munkacsoportja azonosította az MTA TTK Enzimológiai Intézetében, Vas Virág vezetésével.

Vérlemezkéket gyártó őssejtet növesztettek laboratóriumban brit kutatók

MTI

A vérzéscsillapításban kulcsszerepet játszó vérlemezkék előállítóit, csontvelői őssejteket növesztettek laboratóriumban brit kutatók - tudósított a BBC News.

Prosztatarák utáni őssejtbeültetés a hímvesszőbe megszüntetheti a súlyos merevedési zavarokat

MTI

Az őssejtbeültetés a hímvesszőbe megszüntetheti azokat a súlyos merevedési problémákat, amelyek egyes férfiaknál fellépnek prosztatarák után - derült ki francia kutatók által csütörtökön közzétett első biztató eredményekből.

Ötszáz csontvelő-transzplantációt végeztek el eddig Debrecenben

MTI

Az ötszázadik sikeres csontvelő-transzplantáció alkalmából tudományos ülésen tekintették át az elmúlt 12 év tapasztalatait hétfőn a Debreceni Egyetemen (DE).

Így lesz a köldökzsinórvérből őssejt

WEBBeteg - T. A., újságíró

Őssejtbankban járt a WEBBeteg, hogy megmutassa olvasóinak, milyen körülmények között vizsgálják, fagyasztják, illetve tárolják az újszülött köldökzsinórvéréből nyert őssejteket.

Őssejtbankok pro és kontra

www.cryo-save.hu

Mi az, amiről tudnia kell a családoknak az őssejttárolással, és a privát vs. közösségi őssejtbankokkal kapcsolatban?

Alvás és testmozgás az aktív őssejtekért!

Több mint TestŐr

A napsütéses órák csökkenése többféleképpen is befolyásolja szervezetünk működését: csökken a D-vitamin szintje, és az őssejtek sem annyira aktívak, mint annak előtte.