Üvegtest téma

Az üvegtest elváltozásai

WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész

Üvegtest

Az üvegtest a szem belsejét kitöltő kocsonyás anyag, amely a szem térfogatának mintegy kétharmadát teszi ki. Vázát kollagénrostok alkotják, melynek sűrűsége az üvegtesten belül jelentősen eltér.

Retina - üvegtest

Orvos valaszol - Dr. Cserháti Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Betegségem tavaly nyáron kezdődött, tudni kell rólam, hogy gyerekkori baleset miatt csak egy szememre látok.mononucleola vagyok. Tavaly nyáron éjszakánként villanófoltokat észleltem, illetve uszóhomályokat. Azonnal meglézerezté

Üvegtest összeesés

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia

Mind a két szememen üvegtest összeesést diagnosztizáltak. A korom még nem indokolja ezt a degenerációt. Mi lehet az ok és mit kell tennem? + 6 a szemüveg-lencse a két szememre.Köszönöm a választ!

Üvegtesti homály rendbejöhet?

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Korábban volt nekem egy kérdésem: "A következő problémával fordulnék önhöz. Mostanában ha fehér, vagy világos felületet nézek, és kicsit "rákoncentrálok" akkor átlátszó cikázó pontokat látok mintha rengeteg muslica lenne.

Üvegtest

Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia, szemész

Tisztelt Dotktornő! Már több éve történt velem, hogy a látóterembe úszó folt, majd foltok jelentek meg. Utólag kiderült, hogy az üvegtestben történhetett valami ami miatt ezek a foltok megjelentek. Az orvos azt mondta, hogy nem túl komoly és egy idő