Örökítőanyag téma

Országosan magas szinten ingadozik a koronavírus koncentrációja

koronavirus.gov.hu

A 14. héten a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja országosan továbbra is magas szinten ingadozik, az elmúlt öt hét összesített tendenciája alapján azonban enyhén csökken.

Koronavírus - így alakul a víruskoncentráció a szennyvízben

koronavirus.gov.hu

A 12. heti eredmények alapján a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációja stagnál.

A szennyvízben mért koronavírus koncentráció növekedése megállt

koronavirus.gov.hu

A 11. heti adatok alapján a szennyvízben mért koronavírus koncentráció országos szinten jellemző növekedése megállt. A legtöbb vizsgált település eredménye stagnál.

Meghaladta a 2020. őszi átlagkoncentrációt a szennyvízben mért koronavírus mennyiség

koronavirus.gov.hu

A 10. héten tovább növekedett a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációja, az eredmények meghaladták az őszi járványcsúcs esetében tapasztalt értékeket.

Országos tisztifőorvos: a következő hetekben emelkedhet a fertőzöttek száma

MTI

A szennyvízvizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy a következő hetekben a fertőzöttek számának emelkedésére kell számítani - mondta az országos tisztifőorvos a pandémia elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi, online sajtótájékoztatóján.

Számos településen tovább emelkedett a szennyvízminták koronavírus-koncentrációja

koronavirus.gov.hu

A 9. héten számos településen tovább emelkedett a szennyvízminták SARS-CoV-2-koncentrációja, az eredmények megközelítik az őszi járványcsúcs esetében tapasztalt értékeket.

Több városban ismét emelkedik a koronavírus koncentráció

koronavirus.gov.hu

A 8. héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja. A szennyvízmintákban Békéscsabán, Budapesten, Kecskeméten, Pécsett és Szekszárdon tapasztaltunk emelkedést, amíg Zalaegerszegen csökkenő a tendencia.

Több település szennyvizében továbbra is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

koronavirus.gov.hu

A hatodik héten tovább folytatódott a növekedés a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációjában.

Országos átlagban ismét emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Nemzeti Népegészségügyi Központ

Az 5. héten országos átlagban ismét emelkedik a szennyvízmintákban az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Az elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a budapesti északi és déli szennyvíztisztító mintájában, valamint Győrben, Miskolcon és Székesfehérváron növekvő tendenciát mértek a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében, míg Békéscsabán és Kecskeméten csökkenés tapasztalható.

Két településen ismét emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Nemzeti Népegészségügyi Központ

Az előző hetek csökkenése után a 4. héten országos átlagban ismét emelkedik a szennyvízmintákban az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Az elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy Debrecenben és Nyíregyházán növekvő, míg Győrben, Pécsett és Szombathelyen csökkenő tendenciát mértek a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében.