Önkénteskedés téma

Koronavírus: Önkéntes egészségügyi dolgozókat toboroz az EMMI

WEBBeteg.hu

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) szakorvosok és szakdolgozók mellett olyanok jelentkezését várja, akik jelenleg egészségügyi képzésben vesznek részt, továbbá akik jelenleg magánegészségügyi cégnél vagy az ágazaton kívül dolgoznak.

Önkénteseket vár a Bátor Tábor Alapítvány

MTI

Önkénteseket vár súlyos és krónikus megbetegedéssel küzdő gyermekek számára szervezett nyári táboraiba a Bátor Tábor Alapítvány - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Miért fontos az önkénteskedés?

Well PR

Ma van az önkéntesség világnapja. Bár a karitatív tevékenység számos előnnyel jár mind az önkéntes, mind pedig a társadalom számára, Magyarország sajnos ebben a tekintetben nem éri el az európai átlagot. Miért fontos az önkénteskedés, és milyen tevékenységben vesznek legszívesebben részt a magyarok?

Háromezer önkéntest mozgósít a Magyar Vöröskereszt az önkéntesség napján

Magyar Vöröskereszt

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalomnak 17 millió aktív önkéntese van világszerte. A Magyar Vöröskereszt az önkéntesség világnapján mintegy háromezer önkéntesét mozgósítja.

A társadalmi munka hosszabbíthatja az életet

MTI

A társadalmi munka meghosszabbíthatja az életet - erre jutottak brit tudósok a The Daily Telegraph című brit lap pénteki jelentése szerint.

Árvíz: önkénteseket toboroz a Schönherz Iskolaszövetkezet és a WEBBeteg egészségportál

WEBBeteg

A nagy mennyiségű lehulló csapadék miatt, egy hónapon belül már másodszor alakult ki súlyos árvízhelyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Két héttel ezelőtt sikerült visszaszorítani a megduzzadt folyókat, a hét elején kezdődő újabb esőzések következtében azonban súlyosabb helyzet alakult ki.

Novartis: Közösségi nap önkéntes munkával

Novartis

55 ország több ezer Novartis munkavállalója vesz részt önkéntes segítő tevékenységekben a vállalat Közösségi Napjának alkalmából. Idén 14. alkalommal került megrendezésre a hagyományos Közösségi Nap, mely a vezető gyógyszervállalat 1996-os megalakulásának állít emléket.