Érzelmi intelligencia téma

Önfejlesztés akár otthon is

Több mint TestŐr

Ma már úgy is szert tehetünk korszerű tudásra és technikai ismeretekre, hogy nem az iskolapadba ülünk be, hanem internetes oktató anyagok segítségével tanulunk, fejlesztjük magunkat. De nem csak szakmai tudás tanulható így, az érzelmi intelligencia fejlesztésében, illetve az önismeret terén is kaphatunk segítséget, ami egyre fontosabb nemcsak a magánéletünkben, hanem a munkahelyi előmenetel szempontjából is.

Az érzelmi intelligencia fejleszthető

Több mint TestŐr

A személyiségfejlesztés egyre nagyobb divat, hiszen a saját személyiség megismerésével a munkahelyi és az otthoni problémák megoldásában is alkalmasabbá válik az ember. Ezenkívül ez ma már választható hivatás. Sokan döntenek úgy, hogy váltanak vagy kiegészítő képzésre mennek, amivel társítva az eredeti szakmájukat sikeresebbé válhatnak.

A beleélés művészete orvosi körökben

Kiss Laura, orvostanhallgató, Lektorálta: Dr. Babusa Bernadett

Mi is az empátia? A fogalom beleélő megértést jelent. Az empátia két kategóriára osztható: affektív és kognitív empátiára. Az affektív (érzelmi) együttérzés rezonancia egy másik ember érzelmeire, szellemi állapotára (amikor valaki sír, megpróbáljuk megvigasztalni).

Romlanak az emberiség intellektuális és érzelmi képességei?

MTI

Lassan, de biztosan romlanak az emberiség intellektuális és érzelmi képességei - állítja a Stanford Egyetem egy kutatója, aki provokatív elméletét a Trends in Genetics című folyóiratban tette közzé.