Egy borzalmas éjszaka után

Blog: Önkéntesként Afrikában - Szerző: ildiko

November 16.

A szombat éjszaka borzalmas volt. A szúnyogháló alatt majd megfulladtunk a hőségtől, ráadásul a tárva nyitott ablak nem váltott ki belőlem biztonságérzetet, mivel a mi szobánk néz az utcára, és az ablak úgy 1m magasan van. Éjjel szörnyen ijesztő hangokra riadtunk, millió kutya ugatott és valami állatok pedig vonyítottak, vagy üvöltöttek, mintha valami vadállatcsorda és a kutyafalka harca lett volna.

Aztán 3 körül egy férfi egy tubába énekelt, csicsevául, igazából gyönyörű volt, talán majd legközelebb felveszem valahogy. Minthogy utána ez nem ismétlődött meg, gondolom ez csak a vasárnapok privilégiuma, talán ezzel emlékeztetik a népet hogy mise lesz. 3 után elkezdett világosodni, és vele együtt melegedni a levegő, ami nálam fél 5-ös kelést eredményezett. Sanha bírta fél 6ig. Aztán reggeli, tusolás, és a tétlen semmittevés. Majd felkerekedtünk hogy találjunk netet, és mivel nem tudtuk pontosan hol van az iroda, csak mentünk az orrunk után.

Idegennek éreztük magunkat és bizalmatlanul néztük az embereket, akármennyiszer is próbáltam pozitív gondolatokat sulykolni a fejembe. Bevallom többször is könnybe lábadt a szemem, kicsit elveszettnek éreztem magam. Majd - kicsit meggondolatlanul- megkérdeztük egy fiatal fickótól hogy hol van a piac, ha már net nincs, gyümölcs legyen. Ő mondta hogy elkísér minket, aminek eleinte nem örültem, de mit volt mit tenni, elindultunk vele, sűrűn nézegetve a környéket hogy meddig vagyunk emberek között. Szerencsére elképesztő kedvesen tényleg a piacra vitt minket, de mire odaértünk Sanha ki akarta köpni a tüdejét…Persze a piac bolhapiac volt, ruhákkal és kacatokkal, szóval visszaindultunk.

Menet közben megtaláltuk az irodát, ahol még net is volt, bár ezt el tudjátok képzelni milyen sebességgel…Mindenesetre ez mindenképpen jót tett, a tudat hogy mégsem vagyunk teljesen elvágva a külvilágtól. Mégsem egy nagy fekete lyukba estünk. És egy tündéri őr vigyáz az irodára, aki még el is kísért a boltba, ahol utolsó elkeseredésemben vettem HIDEG kólát. (jól átvertek az árával, de még így is sokkal olcsóbb mint az ásványvíz). Nem tudjátok elképzelni milyen mikor kint-bent meleg van, és míg otthon mindig van B terv lehűteni magunkat, itt egyáltalán nincs semmi!