• pánikcsata
    hilda blogja

    FÉLELEM BÓNUSZOK

    Rájöttem valamire. Bármilyen félelemérzet képes felnagyítani és megerősíteni az alapjáraton folyamatosan meglevő szorongást. Ha bármi történik velem, amitől hirtelen megijedek, vagy tartósan félni kezdek, akkor az a pánikbetegségre még csak rárak egy jókora lapáttal.

    Így volt ez akkor is, amikor a sarkon, a munkahelyemtől pár lépésnyire baleset történt. Annyira kilendített az elviselhető szintre feltornázott állapotomból, hogy alig tudtam hazamenni. Pedig nem volt annyira szörnyűséges látvány, két autó koccant, és valaki beütötte a fejét.De a körülötte zajló felhajtás, a mentőautó, a felfordulás, a suzukis nő zokogása teljesen kikészített.

    Aztán pénteken injekcióra kellett mennem. Ez csak egy kis rutin-szuri, időnként kapok egy Ditrophoszt az asztmámra és az allergiámra.Nem a szúrástól féltem, az meg se kottyan. Viszont rettenetesen szorongani kezdtem arra a gondolatra, hogy nem bírom majd az injekciót, hogy elájulok tőle, hogy felborítja az egyensúlyom, és ehhez hasonlók. Már láttam magam összerogyva, eszméletlenül. Annyira kiszíneztem a látványt, hogy már szinte elő is idéztem. Megint csak a klasszikus felállás: a félelemtől féltem. Ez aztán annyira feltuningolta az amúgy is meglevő pánikságom, hogy teljesen, igaziból rosszul lettem. Lefordultam a székről,úgy kellett fellocsolni.

    Ezek után pedig még haza kellett vergődnöm valahogy. Na, erre a helyzetre szokás mondani, hogy az ellenségemnek sem kivánnám. Egyfolytában imádkoztam, lehet, hogy hangosan is, orrom alatt mormolva a segélykérő szavakat. Olyan lucskosan érkeztem meg, mintha a marathont futottam volna le kétszer, negyven fokban.

     


   • Blog leírása

    Manapság "divatos" lett a pánikbetegség.Sokkal többen szenvednek tőle, mint amennyien beszélnek róla. A kibeszélés, a sorstárskeresés viszonylag egyszerű alternatívája a terápiának.
    Látogatás: 240885 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés