• pánikcsata
    hilda blogja

    ÉJJELI KÉRDÉSEK

    Arra ébredtem, hogy nyílik a szomszéd bejárati ajtaja. Na, de ő nyaral valahol. Vagy rosszul tudom? Esetleg éppen éjfélkor érkezett meg? És ilyen meglepő gyorsasággal be is pakolt? Sehol egy csomag? Csak beslisszan és kész?

    Aztán, már teljesen éber tudatállapotban koppanásokat észleltem, fentről, amelyek hamarosan értelmezhető hangjelenséggé rendeződtek. Egy golyó huppan ilyen hanggal a földre, egyre ritkuló és halkuló pattanással. Na, de nincs is otthon senki a fenti lakásban, egész nyárra kiköltöztek a telekre.De ha mégis tévedek:ki golyózna éjjeli egy órakor a fenti lakásban? S ha golyózik is: hogyan kopoghat a padlószőnyegen?

    Aztán a többi hang: recsegések, nyikorgások, súrlódások, a bútorok és a TV hangos kattanása. Fizikához értők magyarázzák, hogy persze,hát a hőtágulás. De csak éjszaka él a hőtágulás jelensége? Miért nem halljuk nappal? Amikor például hirtelen átvált az idő melegről hidegre?

    Miért hallok meg minden hangot? Miért olyan hangos az éjszaka? Van közöm nekem ezekhez a neszekhez? Ezek nem egy másik dimenzió hangeffektusai, amiben csak kéretlen betolakodó vagyok, és a világon semmi közöm hozzá?

    Vagy csak szeretném, ha semmi közöm lenne hozzá? Ha békén hagynának? Ha engednének végre egy normális éjszakát?

    Ezekhez a hangokhoz képest az oldalszomszéd szexuális életének egyébként idegesítő ágycsikorgása zene füleimnek. Pedig mikor erre ébredek vagy amikor belemuzsikál kedvenc filmembe, akkor rendesen átkozódok: miért most csinálják? miért ilyen gyakran?miért nem vesznek maguknak egy rendes ágyat?miért nem frissítik fel szerelmi életüket végre egy új pozitúrával vagy más helyszínnel?


   • Blog leírása

    Manapság "divatos" lett a pánikbetegség.Sokkal többen szenvednek tőle, mint amennyien beszélnek róla. A kibeszélés, a sorstárskeresés viszonylag egyszerű alternatívája a terápiának.
    Látogatás: 240871 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés