• pánikcsata
    hilda blogja

    AUTÓBAN

    Augusztus huszadikának köszönhetően fogtuk a sátorfánkat és eljöttünk a nagyszülőkhöz. Szerencsére a sógoromnak éppen dolga akadt Pesten, így bekéredzkedtünk a kocsijába.

    Sokan nyaggatnak azzal, hogy én miért nem vezetek. Hát először is ott egy alapvető gát: nem tudnánk fenntartani egy autót. Aztán ott a másik gát is, ami súlyát tekintve egy fikarcnyit sem különbözik az elsőtől.Sőt, ez tekinthető a fő főnek. Nevezetesen ez a fránya pánikbetegség.

    Miközben suhantunk a sztrádán, és oda-oda pislantottam sógorom öntudatos kezeire, ahogy lazán érintette vagy gesztikulálás közben akár el is engedte a kormányt, különféle emlékek törtek fel belőlem. Eszembe jutott egykori jómagam, aki ugyanilyen lazasággal kezelte a kocsit és mindenféle forgalmi helyzetet. Nem volt görcs, ismeretlen volt a félelem, csak a jelen volt, a pillanat.Némi keserédes nosztalgiával idéztem fel azokat a régi szép időket, amikor magam is vezettem.

    Meg egy kicsit hitetlenkedve is. Mintha nem is a saját múltamban kotorásznék. Hol van már az a magabiztos lány,aki nem morfondírozott a dolgokon és a félelmet is csak hírből ismerte? Mintha két személyt néznék. Valakit a távoli időkből, aki határozottan közlekedett léte szilárd talaján. És egy másik szerencsétlent, aki csak imbolyog köddé foszlott élete ingoványain.

    Még hogy autót vezetni! Ez a teljesítmény jelenleg legalább olyan lehetetlen számomra, mint mondjuk lefutni az olimpiai marathont. Nevetséges maga a feltételezés is. Jó, ha az egyik saroktól a másikig elbotorkálok, gyalog, széttaposott sarumban, nemhogy kerekeken száguldani rémséges és ismeretlen utakon.


   • Blog leírása

    Manapság "divatos" lett a pánikbetegség.Sokkal többen szenvednek tőle, mint amennyien beszélnek róla. A kibeszélés, a sorstárskeresés viszonylag egyszerű alternatívája a terápiának.
    Látogatás: 240895 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés