Diéta - fogyókúra

Blog: A szivem és én - Szerző: Levendula

A diéta meg a fogyókúra nem feltétlenül ugyanazt jelenti, de ha az ember összekapcsolja, akkor jó esetben egészségesebb lesz, ráadásul csinosabb is. Bár orvosom az egészséget emelte ki a fontossági sorrendben, én a lelkem mélyén azonban elsősorban a külsőmre koncentrálok. Na nem vagyok én annyira hiú, de fiatal koromban kimondotta csinos voltam, aztán hosszú évekig, hogy úgy mondjam, egész jól tartottam magam, de most az utóbbi néhány évben sajnos nagyon elszaladtak velem a kilók, és ezt nehezen fogadom el. Persze volt néhány kitörési kísérletem, lement néhány kiló, aztán több jött vissza. Azt hiszem sokan ismerjük ezt a jelenséget. Bár annak örülök, hogy a 90 kilómat senki nem hiszi el, azért a tükör, a mérleg, meg a ruháim pontosan tudatják velem a valóságot.

Tisztában vagyok vele, hogy nem könnyű vállalkozás a fogyókúra. Mostanában nem túl sok öröm van az életemben, és még a jóízű evésről is mondja le?! Igen, muszáj! Viszont, hogy legyőzzem a kezdeti nehézségeket, meg a gyengeségemet ugymond "külső" segítséget vettem igénybe. Mert az nekem nem megy, hogy mindig csak keveset egyek, meg csak salátákat "legeljek", meg még ugra-bugráljak is hozzá. Sorolhatnám a kifogásaimat, de nem teszem. Nem megy és kész. Így hát beszereztem magamnak a - mostanában oly sokat emlegetett - szibutramin hatóanyagú étvágycsökkentő gyógyszert. Az orvosommal akartam felíratni magamnak, de ő kerek-perec megtagadta, azt mondta, majd ha 130 kilós leszek. Ezt nem akarom megvárni, így hát beszereztem más - megbízható - forrásból.

Két és fél hete fogyózom, de a gyógyszert még csak néhány napja használom. Ezidő alatt 2,5 kiló ment le. Szerintem ez pont ideális. A magas vérnyomással és szívritmus zavarral élőknek csak óvatosan szabad szedni, mert egyik mellékhatása, hogy pont ezeket az értékeket emeli. Szerencsére nálam eddig nem jelentkeztek ezek a problémák (elég sok és erős gyógyszert szedek rájuk), viszont felhívnám a figyelmet egy másik mellékhatásra: aki csak egy picikét is hajlamos a székrekedésre, az jól teszi, ha használ mellé valami "gyorsítót". Én konkrétan mályvateát iszom esténként, és így rendben is van a dolog.

Na és persze attól, hogy a gyógyszer segítségével nem vagyok olyan éhes, azért odafigyelek arra is, hogy mit eszem. Így eleget teszek mind a hiúságnak, mind az egészségnek. Remélem, hogy a súlyommal együtt a kritikus lipidszintjeim is csökkenni fognak.