A kutya...

Blog: A szivem és én - Szerző: Levendula

...az ember leghűségesebb barátja. Lehet tél vagy nyár, eshet eső, fújhat szél, süthet a nap, lehet jó- vagy rosszkedved, a kutyádra mindig számíthatsz. Megérzi a hangulatot és ennek megfelelően viselkedik. Ha jókedved van, játszani akar, ha gondod van, csak odabújik hozzád. Imádom őket.

Az öreg hölgy, aki tegnap este visszament Németországba, hagyott itt egy kaukázusi kiskutyát. Nem tud vele mit kezdeni, de nem szeretné ha elkallódna. Fiam azonnal védőszárnyai alá vette, azzal kezdte, hogy megfürdette, mert szegényke eléggé büdös volt, meg iszonyatosan bolhás. Ezután kapott egy kis kuckót magának finom puha "szőnyeggel", aztán jött a vacsora. Meglepő volt, hogy a fürdetést egy szó nélkül tűrte, talán érezte, hogy jó lesz ez neki :)) Meg is hálálta a gondoskodást, mégpedig azzal, hogy egész éjjel egy hanja nem volt. Nem siratta az anyját, a testvéreit, szerintem - bolhamentesen - átaludta aze gész éjszakát. 

Hanem aztán itt a nagy kérdés, hogy most mi legyen vele. Mi a már meglévő 3 németjuhászunk mellé sem többet, sem más fajtát nem akarunk, de mindenképpen jó helyen szeretnénk tudni a kis dögszit. Így aztán fiam ma nekiáll felkutatni a legmegfelelőbbnek tűnő gazdijelöltet.

A kutyával ellentétben én viszont nem sokat aludtam éjjel - pedig mégcsak bolhás se vagyok. Sajanos nem ritka jeneség ez nálam, van amikor csak úgy símán nem tudok aludni, van - mint most éjjel is - amikor kimondott oka van. Nem tudom, hogy front jön-e (az internetes időjárásjelentés szerint nem), vagy mi  volt az oka, de a szivem összevissza kalapált, néha úgy éreztem megállt, kész vége, nincs tovább. Alig kaptam levegőt, félig ülő helyzetben bóbiskoltam egy kicsit, de reggel arra eszméltem, hogy mégiscsak van tovább, hiszen élek :))  Új nap újabb örömökkel, és mégtöbb gonddal. A munkahelyemen mindössze 3 nap szabadságot kértem, persze mennék én többre is, de ezt is elég volt "kisírni" magamnak. Úgy csinálnak, mintha 3 hétre mennék el. Ezért is baj, amikor az embernek nincs kolleganője, nincs kit megkérni, ugyan segítsen már be egy kicsit. Azért remélem túléli a cég az én 3 napos hiányomat :))

Szép napot mindenkinek!