Roma himnusz és leszbikus szappanoperák

Blog: Hajnal Leszbosz szigetén - Szerző: Angeleyes

Zöld az erdő, zöld a hegy is

A szerencse jön is, megy is

Gondok kése húsunkba vág

Képmutató lett a világ.

 

Egész világ ellenségünk,

Űzött tolvajokként élünk

Nem loptunk mi csak egy szeget

Jézus vérző tenyeréből.

 

Isten, könyörülj meg nékünk,

Ne szenvedjen tovább népünk!

Megátkoztál, meg is vertél,

Örök csavargóvá tettél.

 

Hogy mennyi mindent nem tudtam a romákról, pedig félig én is az vagyok...Pl. hogy vannak magyar cigányok, oláh cigányok, beások, romungrók, szintók, román cigányok...Magyarországon 5 és 700000 között vannak.Én vajon hova tartozok? A bőröm fehér, a szemem világoskék, a hajam majdnem szőke.Romungro lennék? Már sok hagyományt nem tartanak az öregék( azért még Messzi Mama talán.)

Vagy azt, hogy feltétel nélkül hisznek a túlvilági létben, nagyon félnek a visszajáró szellemektől, ezért fontos, hogy a nagybeteget, haldoklót mindenki meglátogassa a családból-különben haraggal megy el, és visszajár majd kísérteni.Hát ezért látogattak meg annyian a Dunántúlról is!Mindenki azt hitte 5 éve, hogy meg fogok halni:))300 km-ről szinte naponta jöttek, és telefonos ügyeletet tartottak:)))

Azt sem tudtam, hogy hagyományőrző roma családban az asszonyok nem mutathatják a farukat a férfiaknak, és nem állhatnak háttal nekik. (Na, Beja asszonynál ezt nem láttam:))Ezért aztán a férfi orvos asszonynak, roma lánynak nem adhat im injekciót a fenekébe, mert hevesen tiltakoznak- de a nővérnek minden további nélkül megengedik.A főorvos, aki tartotta a továbbképzést-hát, le a kalappal előtte. Annyi tisztelettel, emberséggel, értő és érző empátiával közelített a dolgokhoz, hogy senkit ne sértsen meg, hogy elképesztő.

Vagy a módosult tudatállapot, amiben minden beteg van...eddig is meggondoltam minden szavamat,amit a beteg előtt kiejtettem, ezentúl kétszer meg fogom.

Más. Le lettem tolva egyik kedves meleg  barátom tolmácsolásában-aki, miután végighallgatta  az Esmeralda és Izolda c. leszbikus szappanopera  634.szériájának 3489. részét-ti. hogy az éjszaka végre BOLDOG voltam-közölte, hogy bár nagyon szeret, de nem vagyok normális, és elege van belőlem(amúgy is letört a körme, és nincs otthon elég popcorn hozzánk:))))úgyhogy menjek a sunyiba:))Én is szeretlek:))

De hogy nálam még dolgozik az endorfin, az biztos...