PRIDE

Blog: Hajnal Leszbosz szigetén - Szerző: Angeleyes

P.S.:Szeretlek, apu! Ez nem az én választásom volt, hidd el, a könnyebbik útra vágytam!...Ezt adta a Jóisten, ezzel kell élnem...az unokádat ne féltsd-még élek, boldogan élek, és ezt ő is látja.Lehetnék halott is, a rák szétehette volna a testem, amennyi gyűlöleletet magamba préseltem, és nem tudtam kiadni magamból, nem tudtam a világba kiabálni: Meleg vagyok!!!!Nőre vágyom, úristen, úgy vágyom egy nőre, úgy vágyom egy őszinte, tiszta életre, úgy vágyom szerelemre, megbecsülésre...ÚGY, MINT TI!...

Roberta barátom-némi angolos késéssel-két óra tájban érkezett meg hozzánk, Pannival egyetemben. Addigra már túlvoltam egy idegesítő napon a rendelőben, és kiscicám, Foltos halálán...(Kedvesem mondta, hogy ne éljem magam bele, hogy cicám van-rá két napra elütötte egy autó...Hogy hogy kellett megtudnom, külön sztori...

A gondnok bácsi feltűnően kedves velem-átallyába bejövök az ötvenes pasiknak, sajna, akik naon szeretik-szeretnék a tömör gyönyör testecskémet, és nyilvánvalóan elképzelik, ahogy egy szál kötényben tüsténkedem a konyhájukban, palacsintát sütögetve-és ez a tény-mármint hogy tetszek neki, nem tetszik az ő kedves feleségének!...Ha tudná, hogy MENNYIRE nincs mitől félnie:)))Na mármost a drága nő mindent megtesz, hogy rosszul érezzem magam...Foltos halálát a rendelőből kifelé menet közölte, hanyag rátartisággal:"Ja, amúgy a macskádat tegnap elütötte egy autó!Jancsi az este kaparta el a kertben..."

Bumm-egy újabb nyíl a szívembe-mérgezett heggyel...)

A három és fél órás út alatt kopp hangerőre tekerve végighallgattuk a barátaink repertoárját:Groovehouse, Pink, Duffy, Máté Péter, Rúzsa Magdi, stb.stb.stb.Pest alatt már izzadtak voltunk, fáradtak, éhesek, Kedves nem nagyon hívott, éreztem, hogy mérges rám, viszont Era annál többször-a lány, akivel le kellett zárjam a tavalyi kis affért...

Ahogy megérkeztünk, és kikeveredtünk Békásmegyerre, tesóhoz-nagyon nagylelkűen befogadott hármónkat-egyből megrohamoztuk a fürdőszobáját...Tesó ellátott instrukciókkal a lakást illetően-gyönyörű, de olyan élettelen, mint egy magazinlakás-majd eltávozott hozzá hasonlóan sznob, félmillát kereső bankár barátjához.

(Már látom őket magam előtt mintacsaládként, ötvenes évekbeli feelingben úszva: anya a konyhában főz, apa a tv előtt újságot olvasva, gyermekek a szobájukban, illedelmesen társasozva...kép eltűnik, majd beúszik a felirat:"Hellmann's majonéz! Otthonába visszük az otthon ízét!"Család mosolyog, zene aláúszik, kamera ki...)

Jókedvünk van, érzem magamon, hogy izgatott vagyok.Az nagyon bánt, hogy Hercegnő nem hív, de küldök neki egy esemest,amiben biztosítom szerelmemről...Panni a fürdőben kicsit kipancsol, ordítva hív, hogy ugyan keressek már egy felmosót...a fürdőszoba mögötti kis szekrényben megtalálom, mutatom a csajnak:kőkemény a felmosófej, látszik, hogy hónapok óta nem használták...elnézést kérek a nyilvánvaló tényért-mármint hogy húgom nem kifejezett házitündér- ordítva egymásnak esünk a röhögéstől, Panni tekézik a kőkemény,golyóbis felmosóval, Roberta kinéz a konyhából: na ne haragudj, drágám....

Végre elindulunk a Művész mozi elé, ahol az ötnapos rendezvénysorozat művészeti része zajlik-illetve itt is zajlik-előadások, fotókiállítás, mozifilmek...A szivárványszínű zászló fázósan kuporodik össze, nem hirdeti büszkén: igen, itt vagyunk élünk, és mennyifélék vagyunk...Fél ő is...Era türelmetlenül vár bennünket-pontosabban engem...ahogy meglátom, elönt a megkönnyebbülés: Istenem, mit láttam meg tavaly ebben a lányban?...Szó se róla, csinos, arcra is helyes, "jó bőr", de a szemében agresszivitás és valami meghatározhatatlan keveréke, valamié, ami elől menekülök...keserűség, életuntság, zavartság? Nem tudom.

Rögtön rámkattan, elhív kávézni, drága barátaim-akiket előtte felvilágosítottam, hogy egy pillanatig nem akarok ezzel a lánnyal kettesben lenni, pontosan Hercegnőm miatt- egymásra néznek, Roberta álmélkodó hangon közli: nahát, pont ők is arra készültek, ugyan menjünk már együtt...Vigyorgok.

A kávézóban hozzuk a formánkat, ugratjuk egymást, Pannit folyamatosan szívatom, piszkálom-szeretetteljes a kapcsolatunk, nagyon hiányozna az életemből, ha eltűnne-Era mérges, majd'fölrobban, hogy nem lehet velem kettesben...Megjegyzésekkel tarkítja az amúgy is feszült légkört, vagyunk kiállhatatlanok, gyerekesek, szánalmasak....Csak generálja a hangulatot, majd szétvet a jókedv mindhármónkat.Egyre inkább csak szabadulni akarok ettől a lánytól.

Végre visszakeveredünk a mozihoz, ahol kiderül, nincs jegy leszbikus filmre, csak férfi rövidfilmekre...

Folyt.köv.holnap(ez hosszú lesz)