Tüttyölt ratyli

Blog: Hajnal Leszbosz szigetén - Szerző: Angeleyes
"Igazi kihívás ez a recept, még a mesterszakácsoknak sem sikerül
mindig eltalálni a tüttyölt ratyli egyedülálló ízvilágát.
Tüttyölt ratyli
Hozzávalók:
Másfél kiló nyersratyli
egy jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi)
3 csipet cihánta
4 ölej csikmány
kb.5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek
Elkészítés:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem
ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén
megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek
kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit
pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó
vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mart
hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej
csikmányba,majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem
tockosodik és rádurungoljuk a cihátát."
Mindenkinek jó főzőcskézést!DDDDDDD
MindentnyersenevőámmégseméhesAnge