• Hajnal Leszbosz szigetén
    Angeleyes blogja

    Anyák napja,kicsit másképp,mint tavaly

    Olvasom a tavalyi anyáknapi írásomat.Mennyi erő,szeretet volt bennem.Hova tűnt?Mikor lettem ilyen megkeseredett,gyötrődő picsa?Talán amikor Onki Doki szemembe vágta,hogy "fél év,törődjek bele"????"BOCS,rossz napom volt!!!!"Persze,meg kell értenem,őt is,meg mindenkit...persze,Doki,biztosan te is beletörődnél,hogy itt hagyd a kétéves csepp lányodat,biztosan,ugye,mosolyogva?!

    Vagy amikor agyonszurkálva csöpögött belém a méreg,kiszolgáltatva feküdtem,és egy ápolónő azt mondta(nekem,aki életemben egy szál cigit el nem szívtam!!!!!):Íme az élő példa,így jár,aki dohányzik!Mondta mosolyogva,én meg köpni-nyelni nem tudtam...Én,az élő példa,aki két évig szoptatott,vega ki tudja mióta,(kb 17 éves korom óta)nem iszik,nem dohányzik,és mindig a segítésről szólt az élete!!!!!Igen,én vagyok az ÉLŐ PÉLDA!!!!!!!!!!!!!

    Vagy amikor a barátaim,a betegeink sorra"hagytak"el,nem köszönnek a buszon,nem hívnak,mert nem tudnak mit kezdeni velem,vagy mert azt gondolják,ha nem néznek rám,őket elkerüli a betegség?!MINTHA LEPRÁS LENNÉK!!!

     

     

    Hát ez voltam én tavaly,olvassátok...

     

     

     

    "Anyák

     

    Belegondoltatok abba, hogy Ti,akiknek gyereke van,Mi,Nők, Anyák-halhatatlanok vagyunk?...

    Elég csak hajdanvolt csepp magzatom égszínkék csillagszemébe néznem...(ami ugyanolyan kéken világít, mint az enyém...) Már nem érdekel más,csak egy pillanatra felejtsd el a Válságot, a napi gondokat,hajítsd félre a felmosót,ne gondolkodj,még ha nem is tudod, miből veszel cipőt jövő héten arra az irdatlan,majd'38-as, legkevésbé virágillatú tappancsra-

    csak sodródj

    lélegezz

    nézz

    befelé

    Ajándék vagyunk, csoda, megismételhetetlen történései az Univerzumnak,ha akkor nem mész át az úton, nem mész be abba a kocsmába(Folti Páb, hirdette öles neonbetűkkel a felirat),ha nem ölelkezel felelőtlenül azzal az emberrel, akihez majd kiderül, valójában semmi közöd, és mégis-

    pillanatba fagyott sűrített létidő-ősrobbanás-

    a világon minden összeér előbb vagy utóbb---

    halhatatlan vagyok!

    Kölyök elgondolkozva fordul befelé, álomittasan motyogja-a bőre még baba,de egy-két pihe az ajka felett már emlékeztet majdani felnőtt férfi énjére-Tudod,Anya, hogy neked lesznek unokáid is egyszer?...

    Bummm...a világ már nem lehet a régi.

    Csak nézz visszafelé,éld át a régi viseltes dolgaidat-előre pörög az Idő Kereke, vagy hátrafelé?...Ugyanúgy tartja a kezét, ugyanúgy mosolyog, ugyanúgy szenved, mert azt gondolja, nem szeretem...

    Hadd pörögjön visszafelé...ebben a pillantásban benne van Anyám pillantása, aki kísértetiesen emlékeztet már Mamára, ahogy szemüvege felett rám néz...Uramisten, májusban hatvan éves lesz.

    S az ő pillantásában benne van nagyanyám,aki szintén soha nem ment el valójában közülünk,s az ő pillantásában dédanyám, akit már nem ismerhettem meg, sajnos...vajon ő gondolt erre,hogy lesz valaha dédunkája, aki egyszer majd, a számára elérhetetlen jövőben köszönettel gondol rá?

    mert miatta, miattatok,

    Anyám,

    csepp csillagom

    lettem halhatatlan."

     


   • Blog leírása

    Egy leszbikus lány, Angeleyes mindennapos harcai, kétségei, vágyai a hetero világban...
    Látogatás: 951877 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés