Roham

Blog: Hajnal Leszbosz szigetén - Szerző: Angeleyes

Ma láttam az őszinte szeretetet.

Szerényen mutatta meg magát, nem harsány rivallással,pöffeszkedőn.

Az úgy történt, hogy a Szeretet bejött a rendelőbe, és egyszerű tanyasi férfiembernek álcázta magát.A felesége-két évvel idősebb nálam-paranoid skizofréniában szenved, illetve nem szenved, mert boldogok a lelki szegények, és ezt komolyan gondolom.

Szóval skizofrén, meg hebefrén, de ettől nem kell megijedni, csak úgy kell elképzelni, mint egy nagy-nagy gyereket, aki tényleg mindenkit szeret,és mindenkitől bocsánatot kér,hogy létezik, és a doktorbácsi és nővérke szava számára szent, és egyáltalán mindenkié.

Ez a szegény, egyszerű, nagyon beteg nő rosszul lett, de már nem ijedtünk meg, mert sokszor lett már rosszul nálunk.Nem szép látvány, mert rángatózott,kivörösödött az arca, csorgott a nyála,utána meg elaludt egy pár percre.Amikor felébredt, nem tudta, hol van, mi történt, és egy pohár vizet háromszor köszönt meg.

A férfi türelmesen törölgette az arcát, végig mosolygott, és a szemében végtelen elfogadás és szeretet volt.Belegondoltam, hogy ezt a nőt még a betegsége kirobbanása előtt vette el, és azóta is vele van, van két gyerekük, nem hagyta el, ápolja, és határtalan türelemmel megvédi mindentől.

Egy tanyán élnek, ahol se villany, se víz, de az ember dolgozik, és megpróbál mindent megteremteni, és ha elege is van a feleségéből,soha nem mutatja.

És én akkor arra gondoltam, arra a sok szinglire, aki baromi büszkén szaladgál a világban, és azt gondolja, nincs ennél jobb,hogy esténként egyedül fekszik le, és a hatszázhatvanötezeregyszázöt forintos fizetését plázákban éli fel, és legnagyobb sikerélménye, ha az aznapi betevő Esprit farmerját hatvannégyezer forint helyett harmincegyezerért szerzi meg,és főzni hírből sem tud, süteményt meg pláne nem eszik, mert az kalória,ó jaj.

És gondoltam még a sok gyerekre, aki már tízévesen ilyen-olyan mobilokkal szaladgál,és soktízezres cipőért könyörög-nyavalyog-tombol,és gondoltam még sok mindenre-a Szeretet közben csak létezett, tette a dolgát, egyszerűen, borostásan, foltozott ruhában-

Köztünk,még mindig,örökké.