• Himalája-expedíció 2010
    WEBBeteg blogja

    Az idő Kathmanduban:

    Együtt a csapat!

    Megérkezett az előretolt alaptáborba Mécs László, Gál László és Wetzl Péter

    A Tóth Zsolttal már Katmanduban várakozó Kelemen Ferenc csütörtökön telefonban elmondta, hogy lefelé menet szerdán találkoztak a 4910 méteren lévő alaptáborban Mécs Lászlóval, Gál Lászlóval és Wetzl Péterrel. A hármas akklimatizációs céllal tartózkodott ott, de elmondták a lefelé tartó párosnak, hogy csütörtökön szándékoznak felmenni az előretolt alaptáborba (5720m), hogy ott csatlakozhassanak az expedíció többi tagjához.

    Ez végül még szerda délután megtörtént, így a csapat most együtt van az ABC-ben. Sok a hó, a torokfájdalmakat leszámítva mindenki jól van.

    Kollár Lajos jelentése az előretolt alaptáborból (09.16.):

    Oyu előretolt alaptábor

    (Cho Oyu előretolt alaptábor, illusztráció, forrás SummitPost)

    "Itt a karácsony! Kitűnő hangulatot varázsolt a monszun vége - sajnos.
    Havazik, és nem akar elállni két napja. Közben tegnap délután megérkezett Mécs Laci,  Gál László és Wetzl Péter síző is, aki - első magyarként - szeretne lesízni a Cho-Oyu 8201 méter magas csúcsáról. Ebben a vállalkozásában társául szegődik Mécs Laci is, a "Magyarok a világ nyolcezresein" expedíciós sorozat egyik alapítója.

    Tehát együtt a csapat. Egy nagyon jó hír: Erőss Zsolt a "lábváltás"
    ellenére, újra a régi formájában dolgozik. Mint előző híradásunkból kiderült, áll az expedíció I-es tábora 6400 méteren. Az időjáras javulása, és egy kis pihenő után  (talán holnapután) indul az egész csapat az I-es táborba, illetve a II-es tábor felállítása és az akklimatizáció miatt 7200 méterre. Jelenleg a csapat összehangolása és a további tevékenységek egyeztetése folyik, kitűnő sherpa szakácsunk  közreműködésével."

     


   • Blog leírása

    A Magyarok a Világ Nyolcezresein idei expedíciójának célja a 8201 méter magas Cho Oyu, a világ hatodik legmagasabb csúcsa, amely Nepál és Kína (Tibet) határán fekszik. Az expedíció hivatalos egészségügyi blogja.
    Látogatás: 31110 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés