Együtt a csapat!

Blog: Himalája-expedíció 2010 - Szerző: WEBBeteg

Megérkezett az előretolt alaptáborba Mécs László, Gál László és Wetzl PéterA Tóth Zsolttal már Katmanduban várakozó Kelemen Ferenc csütörtökön telefonban elmondta, hogy lefelé menet szerdán találkoztak a 4910 méteren lévő alaptáborban Mécs Lászlóval, Gál Lászlóval és Wetzl Péterrel. A hármas akklimatizációs céllal tartózkodott ott, de elmondták a lefelé tartó párosnak, hogy csütörtökön szándékoznak felmenni az előretolt alaptáborba (5720m), hogy ott csatlakozhassanak az expedíció többi tagjához.

Ez végül még szerda délután megtörtént, így a csapat most együtt van az ABC-ben. Sok a hó, a torokfájdalmakat leszámítva mindenki jól van.
Kollár Lajos jelentése az előretolt alaptáborból (09.16.):Oyu előretolt alaptábor(Cho Oyu előretolt alaptábor, illusztráció, forrás SummitPost)

"Itt a karácsony! Kitűnő hangulatot varázsolt a monszun vége - sajnos.
Havazik, és nem akar elállni két napja. Közben tegnap délután megérkezett Mécs Laci,  Gál László és Wetzl Péter síző is, aki - első magyarként - szeretne lesízni a Cho-Oyu 8201 méter magas csúcsáról. Ebben a vállalkozásában társául szegődik Mécs Laci is, a "Magyarok a világ nyolcezresein" expedíciós sorozat egyik alapítója.

Tehát együtt a csapat. Egy nagyon jó hír: Erőss Zsolt a "lábváltás"
ellenére, újra a régi formájában dolgozik. Mint előző híradásunkból kiderült, áll az expedíció I-es tábora 6400 méteren. Az időjáras javulása, és egy kis pihenő után  (talán holnapután) indul az egész csapat az I-es táborba, illetve a II-es tábor felállítása és az akklimatizáció miatt 7200 méterre. Jelenleg a csapat összehangolása és a további tevékenységek egyeztetése folyik, kitűnő sherpa szakácsunk  közreműködésével."