Együtt a csapat!

A Magyarok a Világ Nyolcezresein idei expedíciójának célja a 8201 méter magas Cho Oyu, a világ hatodik legmagasabb csúcsa, amely Nepál és Kína (Tibet) határán fekszik. Az expedíció hivatalos egészségügyi blogja.


Megérkezett az előretolt alaptáborba Mécs László, Gál László és Wetzl PéterA Tóth Zsolttal már Katmanduban várakozó Kelemen Ferenc csütörtökön telefonban elmondta, hogy lefelé menet szerdán találkoztak a 4910 méteren lévő alaptáborban Mécs Lászlóval, Gál Lászlóval és Wetzl Péterrel. A hármas akklimatizációs céllal tartózkodott ott, de elmondták a lefelé tartó párosnak, hogy csütörtökön szándékoznak felmenni az előretolt alaptáborba (5720m), hogy ott csatlakozhassanak az expedíció többi tagjához.Ez végül még szerda délután megtörtént, így a csapat most együtt van az ABC-ben. Sok a hó, a torokfájdalmakat leszámítva mindenki jól van.Kollár Lajos jelentése az előretolt alaptáborból (09.16.):Oyu előretolt alaptábor(Cho Oyu előretolt alaptábor, illusztráció, forrás SummitPost)"Itt a karácsony! Kitűnő hangulatot varázsolt a monszun vége - sajnos.

Havazik, és nem akar elállni két napja. Közben tegnap délután megérkezett Mécs Laci,  Gál László és Wetzl Péter síző is, aki - első magyarként - szeretne lesízni a Cho-Oyu 8201 méter magas csúcsáról. Ebben a vállalkozásában társául szegődik Mécs Laci is, a "Magyarok a világ nyolcezresein" expedíciós sorozat egyik alapítója.Tehát együtt a csapat. Egy nagyon jó hír: Erőss Zsolt a "lábváltás"

ellenére, újra a régi formájában dolgozik. Mint előző híradásunkból kiderült, áll az expedíció I-es tábora 6400 méteren. Az időjáras javulása, és egy kis pihenő után  (talán holnapután) indul az egész csapat az I-es táborba, illetve a II-es tábor felállítása és az akklimatizáció miatt 7200 méterre. Jelenleg a csapat összehangolása és a további tevékenységek egyeztetése folyik, kitűnő sherpa szakácsunk  közreműködésével." 

Hozzászólások (0)