• Himalája-expedíció 2010
    WEBBeteg blogja

    Az idő Kathmanduban:

    Vasárnap indul az expedíció

    Helyzetjelentés: A magyar csapat repülőgépe vasárnap reggel 7:15-kor indul a Ferihegy 2A terminálról, ahonnan frankfurti és bahreini átszállásokkal hétfőn érkeznek meg Kathmanduba. Pár napnyi ott-tartózkodás után szeptember 12-én érik el a 4910 méter magasan fekvő alaptábort (BC), majd 14-én az 5720 méter magasan álló előretolt alaptábort (ABC). A mászás az akklimatizációt követően szeptember 16-án kezdődik meg, a tervek szerint három magashegyi tábort építenek ki a csúcs elérése előtt. Az expedíciót Kollár Lajos vezeti, tagja a lábamputációból visszatérő Erőss Zsolt, hazánk legeredményesebb magashegyi hegymászója is.

    A Cho Oyut már 1990-ben meghódította egy magyar expedíció, Erőss Zsolt viszont még nem, neki ez lehet a kilencedik nyolcezrese. Az expedícióhoz később csatlakozik Wetzl Péter, akinek célja, hogy lesíeljen a Cho Oyu 8201 méteres csúcsáról.


   • Blog leírása

    A Magyarok a Világ Nyolcezresein idei expedíciójának célja a 8201 méter magas Cho Oyu, a világ hatodik legmagasabb csúcsa, amely Nepál és Kína (Tibet) határán fekszik. Az expedíció hivatalos egészségügyi blogja.
    Látogatás: 31111 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés