A nehéz nap

Blog: Pánikbeteg vagyok 2 - Szerző: Maja

Holnap már dolgozom, s bevallom őszintén nem a legnagyobb lelkesedéssel tölt el, főként amiatt, hogy pálcát kell törnöm egy számomra kedves kolléga felett. Nagyon nehéz beszélgetés előtt állok, illetve nem is, azon a mai nap már túl vagyok, a választ várom Tőle miképp döntött.. A kolléga egy vezető, akinek szétcsúszott a team a kezei között, aki profi, de ennek már a gyakorlatban se híre sem hamva. Akit négy éve mentek meg mindentől, a kudarcoktól, az anyagi hanyatlástól, hogy beveszem egy-két profitáló üzletbe mikor látom, hogy lelassult, akinek a tekintélyét próbálom óvni a hozzátartozó kollégák előtt, s akiből elegem van mert alkoholista.

Alkoholista, de tagadja. A mai beszélgetés könyörtelen volt, a szemébe mondtam, hogy minden este iszik ez így van 4 éve, mióta én Vele dolgozom, s bizony előtte sem volt ez másként. Eddig nem szóltam, hisz miként tehettem volna, ám most az állását kell megmentenem, így döntenie kell. Beismeri, bevallja és orvoshoz fordul, vagy nem kívánok Vele együtt dolgozni. Persze ez azt jelenti, hogy leveszem róla a kezem, ami Számára a vég ennél a cégnél.

Tudattam, hogy nincs már tekintélye, hogy érzem rajt másnap reggel az alkoholt, s valószínű ezt más is érzi. Szóval várom a válaszát nagyon, s kedvezőtlen esetben kíméletlen leszek a saját érdekében. Amennyiben bevállalja a kezelést, végig támogatni fogom a legnehezebb időszakban, falazok ahogy eddig is tettem és támogatom a munkáját a talpra állását. Az epilepsziás rohamokkal küzdő kolléganőnél sikerre vittem az ilyen szintű beszélgetést, úgy szedi a gyógyszert mint a mese, s azóta többször megköszönte a segítséget. Igazából elmehetnék mások problémái felett, de nem tudok, mert szinte kivétel nélkül kiönti az összes kolléga a lelkét nekem. A családi, pénzügyi, egészségügyi, gyermeknevelési ügyek szakértője leszek lassan. Ám ez nagy teher, óriási. Egyszerre legyek megértő, következetes és határozott, empatikus és türelmes a problémák munkára való hatását tekintve. Néha sok, s ilyenkor szerintem bunkó vagyok mindenkivel. Mindegy, az én gondjaim meg magamban növekednek és szorítanak. Mint ma is, elég cefetül vagyok, erősen szorongok ami az agyamra megy komolyan!