Visszatértem és folytatom

Blog: Pánikbeteg vagyok 2 - Szerző: Maja

Hát, ismét írok. Hogy mi történt? A blogom új tulajdonosa Vica lett, feltételezem rendszerhiba miatt, s persze a jelszavam mit sem ért ezek után. Tulajdonképpen ettől a nyavajás pániktól szívesebben szabadultam volna meg, mint a blogomtól, melynek írására nagy nehezen rászántam magam. Na de nem adom fel, folytatom itt az írását, hisz talán valamit segít.

Nos, mióta nem jelentkeztem, voltam nyaralni a családdal belföldön. Idén nem mertem vállalni repülős utat, s jól tettem. Itthon is nagyon jó volt, imádták a lányiam és a férjem. Az idő és a vendéglátás kváló volt, tehát abszolút csúcs nyaralás volt,...csak nekem nem ment. Nagyon szorongtam, nagyon szédültem ami inkább állandó elájulok érzést jelentett, s ez visszatartva eltitkolva szenvedés volt. Jó pár ügyeleten voltam..fülészet, melynél hallójárat gyulladást állapítottak meg, urológia melynél hólyaghurutot állapítottak meg, strandon az orvos, ki 70-es vérnyomást mért..alig voltam roncs! A család nyaralt, férjem megértő volt ám nevetett már a végén, a lányaim pedig nem értették miért nem fürdök velük. Nos az a bizonyos női kiváltság sem maradt el, ami különlegesen felfokozott szorongással jár. Bár hihetetlenül hangzik, a nyaralás ettől eltekintve nagyon jó volt.

Majd hazajöttünk és belevetettem magam a munkába. Ez hiba volt, még pihennem kellett volna pár napot, hisz két icánkaficánka lányka mellett, azért nem tudtunk pihenni. Ugyanolyan kimerülten álltam a munkába, mint mielőtt elmentem szabadságra. Eredménye meglett, második munkanap vidéki város, tárgyalással végeztem. Majd jött az elájulok, nem látok, meghalok és remegés érzés. Korház ismét, bár már magam is tudom, hogy ez már túlzás, de helyi orvosom, 3 havonta kontrollt írt elő, illetve a leletre, hogy sürgős esetben azonnal és soronkívűli ellátás, ezenkívül előző nem éppen bíztató EKG-m is eszembe jutott. Nem volt más választás, mint a velem lévő leletekkel, melyet lustaság miatt még az autóban tarottam, ellátást kértem.

Nos, az EKG kitűnő, majd az eltekintve egy-két bagatell eltéréstől elhangzott a teljesen tökéletes a szíve diagnózis, s nem értette az ottani fantasztikus doki, ugyan miért kell kontrolálni az én szívemet, s miért ültették a kis agyamba a betegségtudatot. Csak a nem nagy baj, gyógyszerekkel karbantartható szövegelést hallottam egy full extrás orvosi irodában, miközben makk egészséges vagyok kardiológiailag. Mindezt persze tekintélyes összegért, hisz mégis csak a város legjobbja fogadta az embert soron kívül minden esetben. Így persze minden rosszullét számomra egy szívet féltő pánikreakcióvá lépett elő, melynek ilyedségétől majd elájultam. Persze a melléktünetek, fogyás és szédülés, fejfájás amik a leleteimen szerepelnek, az én doktoromat nem érdekelte,nikotin elvonási tünet, kész punktum. Mindezek mellett, a fülem kontrollt igényelt, hisz ugyanúgy fájt már a fél arcom, a diagnózis: soha nem volt semmilyen fülgyulladásom, a problémát a klíma okozta állkapocs gyulladás okozta. Na, persze bizalom elveszett! Szóval ez a legjobb egy pánikbeteg lelkének, az abszolút bizonytalanság. Vidéki város győzött, bár a körülmények a mi korházunkhoz képest katasztrófálisak, ám a betegekhez való viszony az csodálatos. Most vidéki város főorvosa az orvosom, aki nem engedte, hogy megháláljam. Hihetetlen!! Vérvizsgálat pajzsmirigyre, másnapra hívhattam őket.(negatív) Szédülésre, fejfájásra MR amire időpontot egyeztettek, elmondták pontosan egy neurológussal milyen a vizsgálat, zárt tér, nem fogom szeretni, ha nem sikerül mehetek nyitott MR vizsgálatra, de próbáljam meg. Adtak lehetőséget a választásra!! Melyik város legyen? A sajátom, vagy másik? Csináljuk meg Maja, mert Ön annyi idős mint a lányom, nem ártalmas, megnyugszunk, s azért mégis vannak a tünetek. Ezek 6 hét után már nem lehetnek elvonási tünetek. Elmondtam a pánikbetegséget, hátha átértékelik a vizsgálat fontosságát, nem tették! Nem kezeltek iodegbetegként, ki felnagyítja a tüneteit.

Szóval vannak még szuper orvosok, kis városban találtam rájuk. Hallottam más idős emberekkel való beszélgetést, nagyon emberséges és körültekintő, humoros és egyben határozott a diagnózisuk, nem kertelnek, s a keresztnevükön beszélgetnek velük. Jó orvosok!

Köszönöm..