• Arany öregkor
    mesterkarika blogja

    A gyermek dolga, hogy a szülőt temesse.

    " A gyermek dolga, hogy a szülőt temesse, és nem fordítva". Mondta a háziorvos, amikor az idős-gondozás felvállalt terheiről beszélgettünk. Az erőn felüli gondozás, törődés, de főleg az aggódás az idős szülő állapota miatt nagy mértékben megterheli a gondozó hozzátartozót. Mi lehet az optimális megoldás? 

    A demenciával küzdő idősember gondolkodását, reagálását, viselkedését csak nagyfokú tolerenciával szabad kezelni. Nem szó szerint értelmezni. Hisz tudjuk, olyan mint a gyerek. Tehát hasonló képen kell kikerülni az akaratosság, a dac, az ellenszenv általi megnyilvánulásait. Megpróbálni a külső megfigyelő ( a hivatásos ápoló) magatartását felvenni. Még akkor is, ha a közvetlen szeretett hozzátartozónk. Mert csak így tudjuk a saját egészségünket megóvnia pszichés terheléstől. Vigyázzunk az egészségünkre, hogy a gondozás ne a mi megbetegedésünk miatt érjen véget. És vigyázzunk magunkra a gyermekeink miatt is. 


   • Blog leírása

    Az időskor legnagyobb ajándéka a bölcsesség. Azt kapod amit megérdemelsz: szeretetet, vagy gyűlöletet. Az univerzum törvénye: amennyit beteszel a kalapba, annyit vehetsz ki az elszámolásnál. Csak rajtad múlik, hogyan fejezed be földi pályafutásodat. Életedet.
    Látogatás: 12250 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés