Biznisz kontra szeretet

Blog: Arany öregkor - Szerző: mesterkarika

Az élet szép, hát neked magyarázzam? Na de mi benne a szépség? Ennek megítélése nagyban függ az egyén szellemi ( erkölcsi, spirituális?) beállítottságán. Sokan az élet szépségét a mérhető tartományban keresik. Jól éljek, esetleg gondtalan boldogságban lépecoljak. Vagy van egy másik út is a boldogság, szépség megtapasztalására! Mások segítése, önzetlen szeretete. Kérdezhetnénk, hát mi ebben a boldogság? Nem jobb, ha az ember (ember?) jómódú, akit tud átvág, hogy gyarapítsa vagyonát? Évente a tengerparton töltse a nyarat. Jól működjön a biznisz. Császár lehessen a maga szemét dombján! Valóban, látszólag jobban él önzetlen barátunknál, aki meglátja, meghallja Embertársai segítségkérő szavát. Harmónikus kapcsolatra törekszik.És saját értékrendjével is tisztában van. Nem kell állandóan magyarázkodnia tetteiről.

Hol itt a baj? Mi a probléma a jóléttel? Természetesen nem bűn jól élni. A kérdés csupán az, hogy kinek, minek az árán. Jólétünk érdekében hány embert tapostunk a sárba. A pénz, a vagyon igérete, a fösvénység, az önzés hányszor homályosította el agyunkat, csukta be szemünket, hogy segítő kéznyújtás helyett saját várunkat (szemétdombukat) építgessük. 

Az időskor beköszöntével, amikor az ember csak a napi egészségi, mentális problémáinak megélésével, túlélésével foglalkozik a fontossági sorrend megváltozik. Megérkezik az átszálló előszobájába. A földi (Ön)elszámoltatás emlékeink mezsgyéjén barangol nap mint nap. Lelki ismeretünk kérdéseket tesz fel. És a válasz védi énünket! Ha tetteink ellenünk szólnak, menekülő utat keresünk, és a hibákat áthárítjuk másra. Mivel, tudjuk, (érezzük), hogy ez a megoldás nem helyes, újra és újra ezek a kérdések előtérbe kerülnek. Nem tudunk szabadulni a(kínzó) gondolattól. Hogyan éljük meg ezt a gyakorlatban? Aki harácsoló, fösvény volt életében, az azzal küzd, hogy valaki meg akarja lopni. El akarja csalni a vagyonát. Ez a gondolat nem hagyja nyugodni, nem képes szabadulni tőle. ( Ne ringassuk álomvilágba magunkat, mert nem kevés ennek a tábornak a száma !!)  Mi a másik tulajdonságú, hozzá állású ember szerencséje? Pénzért pénzt! Szeretetért szeretettet! Ez itt lényeg. Amit életed során (az univerzum) kalapba beletettél, azt kapod vissza.

Kedves Barátaim van még egy cseppnyi időnk, hogy a kasszát helyes arányba hozzuk! Üdv Mindenkinek.