Chlamydia

A Chlamydia trachomatis által okozott betegség, a fejlett társadalmakban a leggyakoribb nemi betegségnek és a meddőség vezető okának számít.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Chlamydia

Hozzászóló: ildi5, 2009-02-11 22:46
tudtommal az a probléma, ha fertőződve esel teherbe, akkor a magzatnál okoz elváltozásokat. Mivel nemigen ad tünetet, ezért sokan nem is tudnak róla. Egyszerű antibiotikumos kezeléssel ki lehet kezelni a fertőzést, javaslom, utána még menj el laborba kontrollra. Ha elmúlt a fertőzés, akkor nincs mitől tartanod. Ja, és természetesen ha a partnered is kezelte magát, bár semmilyen tünete nincs valószinűleg.

vélemény

Hozzászóló: mira, 2008-06-26 11:37
Szerintem mindenképpen menj el orvoshoz és ne mások tüneteiből próbáld kitalálni, hogy mi a bajod! Bioztos megvizsgálnak és kiderül, hogy van-e bajod!:)

FONTOS

Hozzászóló: Lola, 2008-06-16 21:38
Válasz erre: mira, 2008-06-26 11:37
Sziasztok! Azt a medencegyulladás pontosan hol lehet érezni? nekem egy ideje fáj a derekam körül, de még nagyon fiatal vagyok ehhez, és emelett megállapították nálam is a clamydia gombát.

remény

Hozzászóló: Anyóca, 2008-05-23 13:19
Sajnos sok minden okozhat meddőséget. Ez legtöbbször szerencse dolga. Azt pedig hogy nálad okozott e csak akkor tudod meg, ha már próbálkozol a terhességgel. Nekem évekig volt visszatérő kismedence-gyulladásom (petefészek gyulladás). Többen ijesztgettek a meddőséggel, féltem is rendesen. Azóta 2 gyermekem van. Szerintem ne idegesítsd előre magadat és reménykedj, hogy te a szerencsések közé tartozol, nem vagy peches.

Nekem is volt.

Hozzászóló: kriszi, 2008-04-09 12:56
Sziasztok nekem is volt Chlamydia fertőzésem és annak ellenére, hogy már bevettem rá a gyógyszert úgy érzem még ha mindig bennem lenne, nem tudom miért de mintha éreznék egy kis fájdalmat a kismedencében, de lehet, hogy csak bebeszélem magamnak, én is nagyon félek attól, hogy meddő lettem.

Köszi a választ.

Hozzászóló: ivi, 2008-03-11 14:25
Hát igen ez az, sajnos azt nem tudom, hogy mikor történhetett ez a fertőzés nálam, mert nem voltak panaszaim, csak néha éreztem úgy hogy valami nem oké, de akkor hüvelykúpot (gomba ellen) alkalmaztam, és az mintha csökkentette volna a panaszaimat, már nem is igazán tudom, de remélem nem okozott semmilyen maradandót ez a Chlamydia

Minden attól függ.

Hozzászóló: zsofi, 2008-03-04 21:00
Szia azt szeretném mondani, hogy én úgy tudom, hogy minden attól függ milyen sokáig volt benned a fertőzés, nem attól a kép hónaptól, hanem az azt megelőző időtől függ.

Vajon lesz valami bajom??

Hozzászóló: ivi, 2008-02-28 07:04
Sziasztok 24 éves lány vagyok és nem túl rég kiderült hogy Chlamydia fertőzésem van, sokat olvastam róla és nagyon félek attól hogy nem lehet majd gyerekem, mert az az igazság hogy felelőtlen voltam és csak két hónappal később vettem be a gyógyszert, mert azt hittem hogy "csak gomba" fertőzésem van. Jó lenne ha írnának olyanok akiknek hasonló gondjuk van, illetve olyanok akik szintén féltek ettől, de már sikerül teherbe esni. Előre is köszönöm szépen.