Méhszájseb kezelése

Fagyasztás vagy lézeres kezelés?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Gyógyulás

Hozzászóló: Rejtőzködő, 2011-09-11 11:12
Nekem is volt méhszájsebem, az orvosom a fagyasztást javasolta, de sajnos elment nyugdíjba, még mielőtt odáig jutottam volna:( Az új doki, meg nem foglalkozott vele, 'ha nem okoz problémát, kár vele foglalkozni...' -mondta. Kénytelen voltam más után nézni, a interneten találtam rá: tampont Homoktövis olajba kell áztatni s éjszakára felhelyezni, mindezt 5 napon át. A következő vizsgálat alkalmával, már azt mondták ez egy gyógyult heg! Egy próbát megért:)

válasz

Hozzászóló: miucica, 2009-09-07 23:00
Köszönöm, hogy időt szánt rám, választ kaptam pár kérdésemre, de még mindig maradt egy pár. Már én is utánajártam, hogy valójában mi is ez a méhszájseb, picit furcsállom, hogy ezt az általam felkeresett orvosok egyike sem magyarázta el. Megnyugtató, hogy a fagyasztásra azt mondta Ön is, hogy hatásos, mert a minap kaptam egy mailt egy doktornőtől, aki azt írta, a fagyasztott terület alatt rák is kialakulhat, és amúgy sem pusztítja el a vírust, ami okozza (ez megint ellentmond azzal, miszerint nem vírus okazza). Mellesleg félévente járok szűrésre. Ez a doktornő a lactobacillus vakcinációt ajánlotta (Gynevac nevezetű termék, neten utána lehet járni, mi is ez), amiről viszont semmi más infom nincsen.. A hüvely természetes flóráját nagy valószínűséggel azzal borítottam fel, hogy túlzásba vittem az irrigálást és az intim folyadékok használatát (előbbit minimum hetente egyszer, utóbbit minimum naponta kétszer alkalmaztam!). Azóta megtudtam, ezt tilos ilyen mennyiségben, de így már nagyon nehéz visszaállítani az eredeti állapotot. A fagyasztásra szeptember 10-én elmegyek, de ezen kívül még mit tehetek, hogy visszanyerjem az egészségemet? 28 éves vagyok, egy-két éven belül tervezzük a párommal a babát.. Szívesen elmennék más orvoshoz is, bár a jelenlegivel egyébként semmi bajom nincsen. Sajnos elég bizalmatlan vagyok az orvostudománnyal szemben, pláne így, hogy mindenki mást mond. Köszönöm a segítségét

orvos válaszol rovat

Hozzászóló: Hamupipoke, 2009-09-03 19:37
Válasz erre: miucica, 2009-09-07 23:00
Ezen az oldalon olvastam az orvos válaszol rovatban: Méhszájseb: A méhszájseb nem igazi seb, ezért ne várjuk, hogy pár nap alatt meggyógyulunk belőle. A lényege, hogy az állandó irritáció miatt, amit a visszatérő folyások okoznak, a méhnyak belső nyálkahártyája kikerül a méhszáj felszínére és ezáltal ott egy vérzékeny más kinézetű hám alakul ki. Ennek a következményei egyrészt a bővebb váladékozás, ami a folyás melegágya. Másrészt pedig, bármi megsérti ezt a nyálkahártyát, vérzést okozhat. Így fordulhat elő, hogy szex után vérzés jelentkezik. A másik fő probléma a méhszájsebbel, hogy ezen keresztül a baktériumok felmehetnek a méhbe vagy a hasüregbe, ahol már sokkal súlyosabb fertőzést okozhatnak. A méhszájseb jelentősége a terhesség alatt nő meg, ugyanis a krónikus fertőzések a terhesség alatt vetélést és koraszülést okozhatnak. A méhszájseb gyógyítása több módon lehetséges. Mivel kialakulása hosszú idő, ezért a gyógyulása is az. A gyógyulást meg lehet gyorsítani a méhszáj fagyasztásával vagy pedig lézeres vagy elektromos égetéssel, vagy pedig ecseteléssel. A kezelés gyakorlatilag minden esetben hatásos, akkor, ha mellette a megelőző óvintézkedések is megtörténnek. Tehát nem szabad engedni és tenni kell ellene, hogy a hüvelyben a savas pH eltolódjon a lúgos tartományba. A másik, hogy amennyiben mégis hüvely gyulladás alakul ki, azt mihamarabb gyógyszerrel kezelni kel

tanácstalan vagyok

Hozzászóló: miucica, 2009-08-31 18:20
Válasz erre: Hamupipoke, 2009-09-03 19:37
Sziasztok! Kérem, ha valaki tud válaszolni a kérdéseimre, segítsen. Nemi aktus után többször jelentkezett már nálam pecsételő vérzés. Természetesen jeleztem az orvosomnak, aki megállapította, hogy méhszájsebem van (mellesleg valószínűleg ez okozza az olykor erősebb folyást is), de nem ajánlott semmilyen gyógymódot (a kúpokon és krémeken kívül). Nem hagyott nyugodni a dolog, több orvost is felkerestem azóta, a jelenlegi tanácsolta, hogy fagyasszuk le. Már megvan az időpontom, de egy kicsit utánaolvastam különböző fórumokon, és mindenhol mást láttam. Volt, ahol azt írták, nem kell vele tenni semmit, de gondolom akinek évek óta nem múlik el, az máshogy gondolja. Engem az érdekelne, hogy tényleg nem pusztítható el a fagyasztással a "vörös foltot" okozó vírus? Mit lehet tenni, hogy többé ne kelljen emiatt szenvednem? Sokaknak teljesen elmúlt a panaszuk.. Előre is köszönök minden hozzászólást!