2hónapja nincs meg a menszeszem miért?:O

Mi okozhatja a kimaradást? Segítsetek.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

menszesz

Hozzászóló: Latex, 2010-07-12 16:10
42 éves vagyok 3-évvel ezelöttig úgy müködött minden mint a svájci óra, Még akkor se voltak panaszaim amikor néhány éves rákszürés ki hagyás után(amit nagyon restellek)kiderült hogy rákos voltam,szerencsére kezelhető volt rá egy évre 33-évesen megszültem a fiamat azota talán minden rendben,azért talán mert 3-évvel ezelött kaptam egy ideg gyök gyulladást a keresztcsonti gerincbe elkezdödött az össze visszaság mint a mesében:hol volt hol nem volt,de az orvosok is a neurologus az ortopéd orvos azt mondta hogy van össze függés a nőgyogyászok meg azt hogy nincs,bele fáradtam ,most állandó fájdalommal élem az életemet és őszintén azt se tudom hogy mi mitől fáj,hogy a gerincemtől a hasam vagy a hasamtól a gerincem. Ha véletlen valaki járt ilyen cípőben szeretném ha meg osztaná velem.

ne aggódj

Hozzászóló: my77, 2009-06-03 12:01
Kedves Lujzika! Nekem nagyon rendszertelen volt a mensesem, sokszor előfordult, hogy 5-6 hónapig is kimaradt. Nálam sem találtak semmi rendellenességet, és azzal rémísztgettek, hogy majd nem tudok teherbe esni könnyen. Ennek ellenére most két kicsi gyermekem van. Mind a kettő azonnal megfogant, egy-két védekezés nélküli eset után. Ez engem is és orvosaimat is meglepte.Rájöttem, hogy feleslegesen aggódtam évekig a teherbeesésen, nem feltétlenül van összefüggés a rendszeres havi vérzés és a teherbeesés között. Szerintem ezen ne aggódj, több olyan anyukát ismerek, akik annak ellenére nehezen estek teherbe, hogy teljesen rendszeresen menstruáltak.

Keress egy alapos orvost!

Hozzászóló: egrianita, 2009-06-01 18:30
Szia! Nem szeretnélek ijeszgetni, sőt! De szerintem nagyon fontos, hogy mielőbb felkeress egy lelkiismeretes orvost. A fogamzásgátló sem megoldás, hiszen először ki kell, hogy vizsgáljanak, hogy mi lehet a baj. én közel két évig nem menstruáltam csak gyógszerekkel. Hormonlabort vettek, látta is az orvos, hogy magas a prolaktin szintem, de simán elindította a hormonkezelést, mivel babát is szerettünk volna. A vége az lett, hogy híztam 15 kg-ot 9 hónap alatt és rettenetesen vizes lettem, az arcom is teljesen elváltozott. A Clostylbegyt tablettától, ami kettőslátást, rossz közérzetet és hidegrázást,majd verítékezést okozott. eg ilyen rosszullét után otthagytam a jónevű klinika professzorát és elmentem kisvárosunk egy fiatal nőgyógyászához. ő elküldött mr-re és kiderült, hogy egy 3,5 cm-es hypofízis adenoma (azaz jóindulatú daganat)lapul a fejemben, amit sürgősséggel meg is operáltak. azóta nagyon jól vagyok,a közérzetem is kiváló és rájöttem, hogy az orvosok között is meg kell találni azt, aki foglalkozik veled, meghallgatja a panaszaidat, megkeresi a bajt. szerintem keress egy jó nőgyógyászt vagy endokrinológust, aki lelkiismertes veled! sok sikert és jó egészséget!

menses

Hozzászóló: lasaguilas, 2009-05-29 02:17
Válasz erre: egrianita, 2009-06-01 18:30
Szia! Nekem 2 hónapja volt,hogy 10 napot késett és van egy aranyos homeopátiás dokinőm,aki a tüneteimre beadta a bogyókat és másnapra "megérkezett". Megéri a fáradtságot elmenned,mert lehet hogy sok vizsgálattólkíméled meg magad. Emma

Nem jött meg

Hozzászóló: Detticsajszi, 2009-05-27 18:46
Válasz erre: lasaguilas, 2009-05-29 02:17
Idáig soha nem maradt ki menzeszem, most meg már egy hete görcsölget a hasam, de nem jött meg. Miért van ez?

Mindenkinek ajánlom!

Hozzászóló: megis_zebra, 2009-05-22 15:58
Az én lányomnak 19 éves korában elmaradt a menzesze, elment orvoshoz, kapott fogamzásgátlót, hogy az majd rendberakja. 24 évesen majdnem meghalt, mikor a nagyméretű agydaganatát operálták ki. Tehát iszonyú fontos a hormonvizsgálat, mert az agyalapi mirigy jóindulatú daganata is bezavarhat a hormonháztartásba.

Nem áll be a mensesem! Miért??

Hozzászóló: Lujzika, 2009-05-15 15:21
Válasz erre: my77, 2009-06-03 12:01
Nekem már ez a harmdik hónap, hogy nem jön meg a mensesem. Egy csomó vizsgálaton vettem már részt, a hormonjaimmal, és a szerveimmel nincs gond. 21 éves vagyok és ez már kezd idegesíteni. Hogy fogok a későbbiekben teherbe esni????

Válasz Babucinak

Hozzászóló: demeeri, 2009-03-19 18:25
A hormonvizsgálat normális adatokat mutat,a genetikai is,ultrahang is.Laparoszkópiát javasol a doki.Ma voltam peteérés vizsgálaton,mivel most lenne esedékes.Nem volt peteérésem.Kaptam Clostilbegytet a peteérés elösegítésére.Meglátjuk,mennyit segít.

válasz

Hozzászóló: Babuci, 2009-03-19 15:37
Válasz erre: demeeri, 2009-03-19 18:25
Értem! Hormon vérképet és hüvely ultrahangot is csináltak?Csak érdeklődöm. Mert nekem ezek a vizsgálatok után pcos-t állapítottak meg, azért kérdezem. üdv

Válasz Dolcebabynek

Hozzászóló: demeeri, 2009-03-19 14:24
Rendszeresen járok nőgyógyászhoz 16éves korom óta.Minden kivizsgáláson átestem,nem találtak semmi szervi okot.Most peteérést segítő gyógyszert kaptam,mivel nincs peteérésem.Jövő hónapban kiderül.