• Sclerosis multiplex
    Harmi blogja

    Sclerosis multiplex és stressz

    Több kutatás is kimutatta, hogy a stressz negatív hatással van az immunrendszer működésére, és az SM progresszióját vagy az arra fogékonyakban akár kialakulását is előidézheti. Nagy stressz után fél évvel megnő a relapszusok száma, és a stresszes betegeknek rosszabb az állapotba a stresszmentesekhez képest. Mindezek miatt fontos a megfelelő stresszkezelés.

    A stressz ellen nagyon jó a rendszeres mozgás, a háziállat- és növénytartás és a természetben történő séta. Emellett érdemes lehet célzott stresszmentesítő technikák megtanulása is, a problémákat például érdemes kihívásként felfogni, illetve egyes kutatások szerint hasznos lehet az (ezoterikus maszlagoktól megfosztott) mindfulness, illetve meditáció gyakorlata is.


   • Blog leírása

    A sclerosis multiplex egy főként nőket sújtó autoimmun betegség, amelyben az immunrendszer a neuronokat borító myelint támadja meg, ezáltal lassítva vagy megszüntetve a köztük lévő ingerületvezetést.
    Látogatás: 16292 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés