Tudnod kell, hogy Neked is sikerülhet!

Orsi vagyok, 37. évemben járok és egy 6 éves kislány boldog anyukájaként élem mindennapjaimat. Az egyébként átlagos, hétköznapi életem pár éve hatalmas fordulatot vett, mikor szemben találtam magam egy hatalmas feladattal.
Szerző: WEBBeteg

Mellrák, melldaganat, sugárkezelés, kemoterápia.... megrázó, felkavaró szavak ezek. Különösképp számodra, hiszen valószínű, hogy ha ezeket a sorokat olvasod, sajnos Te is érintett vagy közvetve, vagy közvetlenül ebben a témában.

Szeretném, ha történetem elolvasva, már nem tűnne olyan rettenetesnek és rémisztőnek az út, amely előtt állsz, s ha megingathatatlanul megerősödne benned a gyógyulásodba vetett HIT!

Mert tudnod kell, hogy Neked is sikerülhet!

Történetem csaknem négy éve kezdődött, s bár még nem telt el a bűvös 5 év, tudom és hiszem,hogy egészséges vagyok és igyekszem mindent megtenni azért, hogy ez így is maradjon.

33 évesen, fürdés közben vettem észre egy kisebb diónyi csomót a jobb mellemben. Nem ijedtem meg, hiszen akkoriban hagytam abba két éves kislányom anyatejes táplálását. Tudvalevő, hogy ilyenkor az anya mellének szerkezete átalakul. Cisztának vagy valami hasonlóan ártalmatlan dolognak gondoltam. Kis várakozás után orvoshoz mentem, aki azonnal mammográfiára küldött.

Ekkor jött a sokkoló diagnózis: melldaganat!

Nem akartam elhinni. Pont én? Ilyen fiatalon? Hiszen a családban senkinek sem volt!

Két hét kellett, hogy talpra álljak és, hogy sziklaszilárd elhatározásom megszülessen: Meggyógyulok!

Életmód és étrendváltás mellett immunerősítés és rengeteg meditáció. Hiszem, hogy minden fejben dől el!

Az orvosi ellátás több verziója közül - szakember tanácsára- az előkezelést választottam.

Ez annyit jelent, hogy kemoterápia segítségével összezsugorítják és elpusztítják a daganatot, majd eltávolítják azt, így a mellnek csak egy részét kell eltávolítani.

A SOTE kiváló szakembereihez kerültem, akik nagy odafigyeléssel és teljes odaadással kezdtek hozzá gyógyításomhoz. Biztonságban éreztem magam. Azt azonban ekkor sem felejtettem el, hogy a gyógyulás eredményességéhez a beteg tesz hozzá ötven százalékot! Így továbbra is betartottam az életmódváltásra vonatkozó elhatározásaimat, csak már összeegyeztetve orvosom javaslataival.

A 6 kemoterápiás kezelést egy műtét követte, mely során - hála a kezelés hatékonyságának- csak a mellem negyedét kellett eltávolítani. Ezek után végül a sugárkezelés következett, ami másfél hónapig napi elfoglaltságot jelentett.

A diagnózis felállításának időpontjától számítva nem egészen egy év elteltével, bár még hajkorona híján, de tapasztalatok fonalával sűrűn átszőtt lélekkel álltam a kórház kapuja előtt, arccal a város felé tekintve, hálával telt szívvel, könnyeim fátyolán át mondtam köszönetet égi, földi segítőimnek és drága Olvasóm végül, de nem utolsó sorban önmagamnak.

Kedves Sorstársam, egy rövid cikkben így lehetne összefoglalni történetem, mely részleteiben természetesen nem nélkülözte a könnyeket, a nehézségeket, de itt most legfőbb üzenetem a számodra:

Nézz szembe a kihívással, vedd fel a harcot, és az út során ne hagyd, hogy bármelyik feladat megrendítse hitedet, és elterelje figyelmedet a célodról!

Orsi

Történetem részleteit megtalálod blogomban