Lázcsillapítás gyermekeknél

Mikor érdemes lázat csillapítani gyermekeknél?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

tapasztalat

Hozzászóló: mira, 2008-06-26 11:32
Szia! Először mindenképpen a langyos vizes ülőfürdővel kell kezdeni, de ha nem viszi le a gyerek lázát gyógyszert is kell neki adni. A Panadol Baby Szuszpenzió vény nélkül kapható gyógyszer és már 3 hónapos kortól adható! Az íze is jó (epres ízben kapható) és adagoló fecskedő is jár hozzá, amivel meg tudod mérni a mennyiséget. Próbáld ki, nagyon jó!:)

Vizes törülköző

Hozzászóló: lilla, 2008-03-31 11:38
Sziasztok jó hogy megindítottátok ezt a fórumot nekem is segítségemre volt, a láz idején, annyit tennék még hozzá, hogy nekünk a langyos vizes törülköző is sokat segített.

Köszi szépen.

Hozzászóló: lorri, 2008-03-10 20:51
Szia Bulcsu köszi szépen a tanácsot, már ki is próbáltuk igaz amikor a mi kis törpénket betettük a vízbe addig ok volt de a hűtés már nem tetszett neki, de nekünk igen mert szépen levitte a lázát.

Gyógyszer vagy kád?

Hozzászóló: Bulcsu, 2008-02-22 19:33
talán nem is az a kérdés, hogy melyik a jobb! a fokozatosan csökkenő hőmérsékletű vízzel elért hűtőfürdő nagyon jó hatású, azonnali, és mint pusztán fizikai hőelvonás, mellékhatása sincs. Bármelyik gyógyszeres lázcsillapítás járhat mellékhatással (aszpirint 14 év alatt nem szabad adni!), a gyógyszer beadása is járhat nehézséggel, és a hatáskezdet bizonyos idő mulva jelentkezik. Összegzésként a tanács az lenne, óvatos hűtőfürdővel kezdeni, majd ha szükséges gyógyszert adni (a hűtőfürdő a láz újabb megjelenését nem akadályozza meg)

GYÓGYSZER VAGY KÁD???

Hozzászóló: lorri, 2008-02-12 15:21
Válasz erre: mira, 2008-06-26 11:32
Sziasztok egy kezdő apuka vagyok, és arról szeretnék érdeklődni hogy vajon, melyik a jobb megoldás egy 2-4 éves kisgyermeknek a gyógyszeres lázcsillapítás, vagy a langyos vizes illetve hidegvizes megoldás, mert egyértelmű választ arra, hogy melyik is a jobb nem találtam.