Már nem kötelező lázat csillapítani

Még a magas láz sem okoz semmilyen kárt, ráadásul segíti a gyógyulást, ezért fejlett országokban, Kanadától kezdve Anglián át Hollandiáig már évtizedek óta nem csillapítják rutinszerűen a lázat.
Ugrás az eredeti cikkre: Megváltozott a magyar protokoll is

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Kedves Ágnes!Ön valótlanságot ír:"A

Hozzászóló: dr Novák HUnor, 2015-09-12 22:36
Kedves Ágnes!Ön valótlanságot ír:"A cikk NEM foglalkozik kimeritően a lázgörccsel, megállapitja, hogy jóindulatú tünet, ami egyszerűen nem igaz, gondoljunk csak a közben fellép(het)ő eszméletvesztésre és a kialakuló oxigénhiányra" Ez butaság. Ott a link, legyen szíves utána olvasni a témának. A lázgörcs nem veszélyes, ezt a világ legnagyobb gyermekgyógyász szakmai szervezetei is kimondják. Kérem, olvassa el a cikket és ne terjesszen tévhiteket. üdvözlettel, dr. Novák Hunor

A cikk NEM foglalkozik kimeritően a lázgörccsel,

Hozzászóló: Szabó Ágnes, 2015-09-11 22:37
A cikk NEM foglalkozik kimeritően a lázgörccsel, megállapitja, hogy jóindulatú tünet, ami egyszerűen nem igaz, gondoljunk csak a közben fellép(het)ő eszméletvesztésre és a kialakuló oxigénhiányra. Ezzel mégis mi van? Merthogy a lázgörcsre HAJLAMOS gyereknél simán előfordul minden egyes alkalommal, ha 38.5 fölé ér.

Nekem nagyon teszik ez a fajta hozzáállás!

Hozzászóló: Máté Mária, 2015-09-11 15:07
Nekem nagyon teszik ez a fajta hozzáállás! Teljesen felesleges még "méreggel" is támadni az egyébként is beteg szervezetet. Nekem 33 évvel ezelőtt született az első gyermekem, de már akkor is "csak" akkor adtam lázcsillapítót amikor az orvos "utasított" rá. Igaz, ha lázasak voltak sokkal jobban figyeltem minden megnyilvánulásukra.

Kedves Eperke, elolvasta a cikket hozzászólás

Hozzászóló: dr. Novák Hunor, 2015-09-11 06:54
Kedves Eperke, elolvasta a cikket hozzászólás előtt? Kérem, tegye meg. Ha rosszul van, adhat lázcsillapítót. Viszont a magas láztól NEM lesz lázgörcsre, és a lázcsillapítót lázgörcs megelőzésének céljából teljesen felesleges adni, mert semmilyen hatással nem lesz rá. Ez szakmai tény.A lázcsillapító a lázra van hatással. A hányásra, köhögésre, "láz"görcsre nincs.Üdvözlettel, dr. Novák Hunor

Hát nem tudom azért kíváncsi lennék

Hozzászóló: eperke, 2015-09-10 21:12
Hát nem tudom azért kíváncsi lennék ki az a szülő aki nyugodtan nézi,hogy 40,3 fok már a láz és a csemete úgy remeg mint a nyárfalevél és a szíve majd kiugrik...vagy mikor kap esetleg lázgörcsöt????!!!Szóval 38 fok fölött igenis lázat kell csillapítani!!!!!!!

Valóban 38 fok alatt nem kell, mert a láz

Hozzászóló: szultankam, 2015-09-10 07:33
Valóban 38 fok alatt nem kell, mert a láz maga termeli a szervezetben az ellenállást a betegséggel szemben.38 fok fölött már kell.Ha a gyerek már lázas vagy akár hőemelkedése is van nem kell közösségbe vinni, hanem orvoshoz, hisz a láz bármilyen betegség előjele lehet.

Elolvastam a cikket.Nem tudom,hogy pl kedves

Hozzászóló: cosmos107, 2015-09-10 04:29
Elolvastam a cikket.Nem tudom,hogy pl kedves doktor ur honnét veszi a kanadai dolgot.Elmondanám,hogy ha a gyereknek 37,4 a testhömérséklete akkor már az iskolában nem fogadják.Talán utánna kellene nézni a dolgoknak és nem hülyiteni az embereket.

És az orvosok implantátumokat is beültetnek

Hozzászóló: Apa, 2015-09-10 02:54
És az orvosok implantátumokat is beültetnek tisztán piaci alapon, mert az jó. És megállapítanak allergiákat és egyebeket, mert az is jó (a gyógyszergyáraknak és nekik). Egy másik cikkben holland orvosok megállapították, hogy a tanyasi gyerekek nem allergiásak. Szerintük az ok a tanyasi por. Szerintem meg az életmód. Nem müzlin nőnek fel, nem olajban sütnek, nem (a legyek és hangyák által is lesajnált) margarint esznek.A láz, főleg a magas, igenis lehet veszélyes a fehérjékre. Elég ha a tojásra gondolunk. Azt a folyamatot sem lehet megfordítani, ha egyszer kicsapódott. Ki az, aki a gyerekénél ezt kockáztatja?

Kedves Edit, a cikk kimerítően foglalkozik

Hozzászóló: Giza, 2015-09-09 21:13
Kedves Edit, a cikk kimerítően foglalkozik az ún. lázgörccsel. Kérem, hogy figyelmesen olvassa el újra!

az orvosok 10 -15 evévenként felülirják

Hozzászóló: didoy, 2015-09-09 20:41
az orvosok 10 -15 evévenként felülirják h mi jo és mi nem és ami addig a legjobb modszerként javasoltak , hirtelen a lesz a legrosszabb mumus !