Fülzsír és fültisztítás - Hogyan tisztítsuk helyesen?

A fülviasz vagy más néven fülzsír, orvosi nevén cerumen, a hallójáratban elhelyezkedő speciális mirigyek terméke. A mirigyek termelte zsíros, kenőcsös masszán kívül, levált hámsejteket, szőrszálakat és az esetlegesen besodródó port és szennyeződéseket tartalmazza. A hallójáratban normálisan végbemenő hámsejtvándorlás eredményeként, a fülzsír folyamatosan halad a termelődés helyétől a külvilág felé.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Zsuzsu ! mert ez is üzlet valakinek.Kit

Hozzászóló: cuki53, 2011-03-30 16:50
Zsuzsu ! mert ez is üzlet valakinek.Kit érdekel ,hogy nem jó.

Azt nem értem, ha annyira egészségtelen

Hozzászóló: Zsuzsu, 2011-03-30 13:48
Azt nem értem, ha annyira egészségtelen a fültisztító pálcika, miért gyártják?

Nekem is rettenetesen viszket időnként

Hozzászóló: Név..., 2011-03-28 08:39
Nekem is rettenetesen viszket időnként a fülem. Azt hiszem, hogy gombás fertőzés miatt. Pimafoucort kenőccsel és pálcikával szoktam bekenni, de sajnos elég mélyen muszáj. Egyébként megőrülnék időnként, ha nem tudnám bekenni, annyira viszket. Most akkor ezzel is rosszat teszek? De akkor mit csináljak?

Kéedésem lenne: s ha tiszta és mégis

Hozzászóló: Vendég, 2010-06-08 22:03
Kéedésem lenne: s ha tiszta és mégis zúg, mondjuk érszükület miatt?

Egyetemista koromban a szolnoki strandon

Hozzászóló: Vendég, 2010-04-20 21:05
Egyetemista koromban a szolnoki strandon kirugták a dobhártyámat. akkor az orvos eltiltott attól, hogy a fülembe víz kerüljön. Betartottam, meggyógyult. Akkor rájöttem, hogy a fül legnagyobb ellensége a víz. Azóta csak ritkán került víz a fülembe, hajmosáskor, természetes vízben való fürdéskor (tó, tenger). a gyerekemet első perctől úgy neveltem, hogy a füle kerülte a vizet. Soha nem volt probléma a fülével. Ha gyulladást éreznénk vagy viszket svéd cseppes vattával tisztítjuk ki. Mindenkinek ajánlom (Sveden Bittner, kevés füves), nincs fülzúgás, gyulladás, egyéb probléma. a svédcsepp szobahőmérsékletü párolgó gőze orron beszívva gyógyította a légcsőhurutot, gégehurutot (ugató köhögés) átfordítja azonnal . Most 60 éves vagyok a gyerekem 23. hálát adok a Jó Istennek, hogy időben találkoztam ezzel a csodálatos gyógynövény keverékkel. A horzsolt sebet 1 nap alatt varrasítja be, egy hét alatt heggmentesen gyógyul. A hasmenést 2 evőkanál svéd keserű megfogja. Nem hiányozhat egyetlen család otthonából sem.

4 ve szenvedek a fullrecsegessel mit lehet

Hozzászóló: Vendég, 2009-05-18 14:06
4 ve szenvedek a fullrecsegessel mit lehet tenni?? mar 7 specialista nezte meg itt svajcba es nemjottek ra.szerintem nemertenek hozza.allandoan csak a cseppeket hasznaljam ez szerimtem nemeleg.szoval a svajci dokikrol csak ennyit. en jobban bizok a magyar orvosokba. multkor is haza kellet mennem tudogyulladassal,hogy kapjak antibiotikumot,mert csak az hozot rendbe. itt csak koptetot adtak ra.a tudogyulladasra jo mi???

A törülköző sarka sem steril. A fültisztító

Hozzászóló: Vendég, 2009-05-13 04:45
A törülköző sarka sem steril. A fültisztító pálcikával sem nyúlunk mélyre a fülünkben, csak a látható fülzsírt töröljük le, majd kidobjuk, de a törülközőt nem dobjuk ki mindennap.

Kedves Dr.Nő! Megköszönném ha leírná

Hozzászóló: SzAngie, 2009-05-12 08:44
Kedves Dr.Nő! Megköszönném ha leírná a "szárító" spray nevét! Köszönöm!

Ha viszket a hallójáratom, akkor mit csináljak?

Hozzászóló: Vendég, 2009-05-12 07:56
Ha viszket a hallójáratom, akkor mit csináljak? Csak vattás fültiszutítóval tudom "megvakarni".

A 4 éves kisfiamnak a fülében sötét

Hozzászóló: Vendég, 2009-05-11 09:25
A 4 éves kisfiamnak a fülében sötét (gusztustalan) fülzsír szokott megjelenni. Én fürdetéskor kézzel próbálom neki kitakarítani, de gondolom ez is okozhat sérülést. Normális ez a (számomra) borzasztóan sötét színű fülzsír? Az egyik mama már megjegyezte, hogy talán nem fürdetem rendesen a gyereket? Kínos. Köszönöm.