Találkozás folytatása

Blog: Hercegnő - Szerző: joy29
Egyszer csak meg állt egy nagy autó,kiszállt egy igen jóképű ,jó öltözött idősebb férfi.Üdvözlés,formaság majd odafordult hozzám és kissé arrogánsan kérdezte,hogy te dohányzol?:igen válaszoltam.
Megálltunk Mezőtúr egyik felkapott negyedében egy gyönyörű kertes háznál,hm gondoltam ez nem semmi....
Megismertem Szilvike húgát, és nevelő anyukáját aki úgy tudott főzni mint soha senki. Az ebéd olyan, szinte megrendezett mederben zajlott, hogy vágni lehetett a feszültséget. Ezt annak tudtam be akkor, hogy Sziszi Édesapja, annak ellenére, hogy én a házába, az ő asztalánál eszem, feszélyezve érezte magát. Most közben azt mosolygom, hogy lehet melege volt az öregnek, hiszen az asztalánál két meleg ember ült. A mostani eszemmel, viszont kikövetkeztettem, hogy Sziszi családja a régies, hierarhikus család felállásban   éltek. A rettenthetetlen család Apa, a mindenben szótfogadó, és alárendelt szerepet játszó Anya, kissé szertelen Hugi, és a Fekete Bárány, Sziszi. Aki nem elég, hogy leszbikus, egyedülálló, saját világába elvonuló, másnak gyöngyszem, saját családja ferde szemmel nézte, ahogyan kissé esetlenül, néha meggondolatlanul próbálta élni számára tökéletes életét. Visszakanyarodnék a dohányzásra: ebéd után kimentem rágyújtani, Sziszi Huga utánam settenkedett, majd megkérdezte: 
-Te rá mersz gyújtani Apu előtt?
-Igen! válaszoltam.
-Miért?
-Hát csak azért, mert a családban, senki más nem meri megtenni...felelte,majd kért a cigimből pár slukkot.
Alig vártam .hogy vége legyen a látogatásnak mert mindenki szorongott és nem sokáig bírtam volna szó nélkül megállni,hogy édes búgó hangomon ne szóljak egypár keresetlen szót.
Nem értem mi a baj azzal,hogy Sziszi velem van?Hogy másképpen éli az életét mint ahogyan apuka megírta neki:Mert inkább azt kellett volna látni,hogy küzd azért,hogy elfogadják két munkahelye is volt,hogy kölyöknek meglegyen mindene.Hogy olyan értékei vannak amit józan ember nem ért.Csak adott semmit nem kért csak,hogy szeressék!!
Végre itthon,mindenki próbál megnyugodni Kölyök ismét elemében van. Tanulás helyett inkább lemenne játszani....Azt már nem!!Zendül a hangom majd ha felmondtad a Környezetet
-Azt már tudom
-igen?Akkor gyere és szavalj...