Epekőbetegség, epekőműtét

Mire kell számítani az epekőműtéten? Veszélyes? Kicsit félek tőle.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Merre induljak?

Hozzászóló: szekelyandi, 2010-01-11 14:35
Sziasztok! pár napja tudtam meg hogy epekövem van,sajnos műteni kell.úgy hallottam lézeres megoldás is létezik,de nem tudom hol végeznek ilyen jellegű műtétet.ha valaki tudna egy címmel,vagy telefonszámmal segíteni hálás lennék.köszönöm

Túl vagyok.

Hozzászóló: timi, 2008-03-25 09:11
Sziasztok túl vagyok a műtéten, laporoszkópos módszerrel műtöttek engem is, még azért nem vagyok száz százalékos, de nagyon szépen gyógyulnak a "lyukak" amelyeken keresztül történt eltávolították az epeköveimet az epehólyagommal együtt.

Döntöttem (azt hiszem).

Hozzászóló: timi, 2008-03-05 23:42
Köszi, hogy válaszoltatok azt hiszem, hogy a műtét mellett döntök, remélem NEM LESZ GONDOD a terhesség alatt.

Ha panasz van akkor műtét

Hozzászóló: Kelemen, 2008-03-02 19:37
Sziasztok! Én 25 évesen estem át epekőműtéten. Sosem görcsöltem be, de állandó szúró fájdalom volt a hasamban jobb oldalon minden étkezés után. A műtét előtti utolsó két hónapban már csak üres kiflin éltem, mert attól nem fájt az oldalam. Engem is laparoszkópos módszerrel műtöttek, egy hónap alatt teljesen rendbejöttem. Azóta ügyelek arra, hogy többször egyek és keveset, különben jön a puffadás. Erre van egy nagyon jó módszerem: eszek egy-két kocka étcsokit, ha nagyon tele érzem a hasam, mert segít megindítani az epetermelést. Nekem bevált.

Epekőbetegség

Hozzászóló: widikati, 2008-02-25 22:36
Szia! Én 32 éves leszek és két éve volt egy nagy epekő rohamom- azt hittem infarktus, annyira szorított a mellkasom. Az uh kimutatta, hogy sok kicsi kövem van, újabb roham esetén irány a műtő. Ekkor a második gyermekem még szopizott, így halasztottam a dolgot. Most ismét várandós vagyok , de a nőgyógyászom is azt mondta, szülés után mihamarabb ki kéne vetetni, mert átvándorolhat egy kő a hasnyálmirigy felé és komoly gyulladást okozhat. Édesanyámnak csak egy nagy köve volt,-állandóan nyomta- decemberben műtötték lakoroszkópiásan. kb három napot gyengélkedett, azóta jól van. Szerintem ne halogasd, mert nem nagy műtét és utána sokkal jobban leszel, illetve elkerülheted a rohamot és mindent ehetsz- csak keveset és többször. Üdv! Kati

Mit lehet a jobb, mit tegyek??

Hozzászóló: timi, 2008-02-17 21:29
Sziasztok, szeretném ha valaki olyan válaszolna nekem aki hasonló helyzetben van vagy volt, mint én és már döntött. A problémám az hogy elég gyakran puffadtam nem igazán bírtam a zsíros ételeket, és ezért házi orvosomhoz fordultam, aki ultrahangos és vér vizsgálatra küldött, ahol kimutatták hogy epekövem van, nem tudom hogy műtessem-e meg magam vagy sem????, mert most semmilyen panaszom nincs és még csak negyven éves vagyok.