Reflux

Mi segíthet? Van valami bevált módszer, hogy enyhítsem a tüneteket?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

gyomortükrözésen voltam

Hozzászóló: kukorica0212, 2011-10-27 15:02
Igen, már túl vagyok rajta, köszi a biztatást. :) Nem volt éppen kellemes, de az igaz, hogy nagyobb volt a félsz. Most egy darabig nem kell mennem dokihoz. Kaptam egy új gyógyszert is. Nagyon bizakodó vagyok, mert nagyon hamar csillapodtak a tüneteim. Már a gyomrom sem olyan gyenge. Csak az édességekről tudnék leszokni! :)

gyomortükrözés

Hozzászóló: vazaibolya, 2011-09-22 12:02
Válasz erre: kukorica0212, 2011-10-27 15:02
kukorica, remélem azóta már elmentél orvoshoz, a gyomortükrözés ne tartson vissza! Sokan mondanak rosszat, nekem se éppen a kedvenc elfoglaltságom, de csak biztatni tudlak! Nekem már volt kettő is, és az első előtte azért én is nagyon féltem. Visszagondolva sokkal rosszabbra számítottam, majd elájultam a félelemtől. A doki nagyon kedves volt, próbált megnyugtatni, gondolom mindenki remegve megy be az elsőre... Maga a tükrözés nem fájdalmas, inkább kellemetlen kicsit, öklendezel, de ez természetes. És tényleg néhány perc az egész. Éhgyomorra kell menned, és éjfél után már vizet se nagyon ihatsz. A másik kérdésedre válaszolva én is gyógyszert szedek, diéta mellett, és már sokkal jobban érzem magam. Ha valami bevált, azon szerintem ne változtass! :)

biztos

Hozzászóló: kukorica0212, 2011-07-28 15:50
Válasz erre: vazaibolya, 2011-09-22 12:02
én úgy hallottam hogy a szervezet sav szintje és a reflux nem függ össze, mert valaki lehet refluxos anélkül, hogy el lenne savasodva a szervezete és lehet úgy túl sok sav a szervezetében hogy nem refluxos. Akkor most ebből mi igaz? Nekem refluxom van most derült ki nem olyan régen, ki szeretnék próbálni minden lehetőséget, hogy lehet csökkeneteni a panaszokat. Volt 1 hónapos gyógyszeres kúrám, azóta volt hogy panasz mentes voltam, volt hogy vissza visszajött. akkor most már mindig csak a gyógyszer fog segíteni? Orvoshoz még nem mentem vissza, mert azt mondta hogy ha legközelebb megyek tükrözés, és be kell vallanom öszintén kicsit félek. Hallottam már sok rosszat erről a módszerről és az amúgy is gyenge gyomrom nem tudom hogy bírná. Tapasztaltok esetleg?

reflux, Mitől ??

Hozzászóló: irenke, 2008-12-24 18:15
Én úgy tudom, hogy a szervezet sabvassága, vagyis a gyomortartalom tulzott savassága okozza ezt a problémát. Mindenképpen be kell méretni a szervezet sav szintjét és ha sok a sav, akkor erre kell valamilyen szert kapni, ami csökkenti.

Hello angi

Hozzászóló: flp zsolzti, 2008-12-08 16:22
Össze tudlak hozni olyan orvossal aki nagy tapasztalatokkal rendelkezik, az alternatív gyógyászat területén. Sőt, hogy azt mondjam rengeteg ilyen orvossal állok kapcsolatban. Szóljál ha tudok segíteni Kellemes napot:-)

KÖSZI SZÉPEN AZ "egy kis válasz" -t

Hozzászóló: angi, 2008-03-12 10:05
Válasz erre: flp zsolzti, 2008-12-08 16:22
Köszi szépen hogy válaszoltál, nem tudsz véletlenül valamit arról, hogy a gyógyszereken kívül van e valami erre lehet e erősíteni ezt az izmot valamivel???

EGY KIS VÁLASZ A " mi és mitől van reflux-ra?"

Hozzászóló: kriszti, 2008-02-22 12:01
Szia én úgy tudom hogy ebben a betegségben a gyomortartalom vissza tud csorogni a nyelőcsőbe azért, mert nem megfelelően zár a gyomor és a nyelőcső között lévő izom. És a panaszaid azért vannak, mert a gyomortartalom bántja (irritálja) a nyelőcsövedet. Remélem segíttettem neked egy kicsit a kis válaszommal.

MI ÉS MITŐL VAN REFLUX???

Hozzászóló: angi, 2008-02-06 23:17
Körülbelül két hónapja figyeltem fel arra, hogy TV nézés közben mintha a szegycsontom alsó részénél olyan égő, feszítő fájdalmat éreznék, amely a torkom felé terjed, de ekkor még nem is tulajdonítottam nagyobb jelentőséget neki, de mégis figyeltem magam hogy elő fog-e ez még fordulni. És igen megfigyeltem, hogy leginkább fekvés közben ugyan olyan fájdalmat érzek, így házi orvosomhoz fordultam aki kérdezgetett ezt-azt és adott egy beutalót a gasztroenterológiai szakrendelésre, ami mint azt utólag megtudtam, hogy ide azok a betegek járnak akiknek a panaszaik az emésztőrendszer betegségeivel hozhatóak összefüggésbe. A szakrendelésen, valamint az azt követő vizsgálatok során kiderült, hogy úgynevezett "gastrooesophagealis reflux" betegségem van, de azt hogy mitől is van ez vagy hogyan alakult ez ki nálam senki sem magyarázta illetve mondta el nekem.