Krónikus hólyaghurut

Blog: Betegségek történetei - Szerző: WEBBeteg
28 éves vagyok, lassan egy éve van vissza-visszatérő hólyaghurutom, amiről eddig konkrétan még senki nem tudta megmondani, mi okozza. Az elején leszögezném - mert először mindenki ezzel jön -, hogy fel kellene öltözni rendesen, meg odafigyelni, de egy dolog biztos: nem az a gond, hogy konkrétan "felfáznék", illetve megfáznék, az első panasz óta erre olyannyira odafigyelek, hogy az már-már beteges.   
 
A panaszaimat illetően, illetve az azt kísérő fájdalomról annyit, hogy 2 No-Spa Forte, és 2 Algoflex Forte együttes hatása sem mulasztja el teljesen.Ilyenkor az egyedüli segítség a minél hamarabbi antibiotikus kezelés, a sok folyadék, és a fájdalomcsillapítás. Az első alkalommal még saját magamat hibáztattam; biztos megfáztam valahol, ezután kb. másfél hónappal a második alkalommal már gyanús volt, aztán pedig mivel nagyjából havonta, másfél havonta visszatér ez a dolog már kezd nagyon elegem lenni. Az internetnek - nem is gondoltam volna, hogy ennyire sokan szenvednek ilyen problémától - és orvos ismerősöknek köszönhetően eléggé sok mindent megtudtam erről a betegségről, azt is megtudtam, hogy az enyém már krónikusnak számít, mivel elég gyakran jelentkezik, ezért igyekeztem minden lehetséges okot kivizsgáltatni, minden hajlamosító tényezőt kizárni, hogy megszüntessem végre.
 
Több szakorvosnál megfordultam, urológus, nőgyógyász rendszeresen vizsgálgat, voltam ultrahangon - minden rendben -, vizelettenyésztésen - az antibiotikum után sosem marad semmi-, teljes nőgyógyászati kivizsgáláson, az utóbbi hónapokban többször is... Negatív. Az egyetlen válaszuk az volt, hogy úgy tűnik hajlamom van rá, majd még megkérdezték, hogy édesanyámnak volt-e ilyen problémája, mert akár örökölhettem is.Na bumm!
 
Arról ugye ne is beszéljünk, hogy ez az egész procedúra eléggé húzós anyagilag, se a magánorvosok, se a készítmények nem olcsók. Nem elég, hogy kapom a drágábbnál drágább antibiotikumokat (bár az olcsó verzió is ugyanúgy elmulasztja az épp akut tüneteimet), de nagyon sok mindent kipróbáltam ezen kívül is, amikor éppen problémám volt, illetve a köztes időszakokban is. Ittam gyógyteákat (kamilla, cickafarok, zsúrló stb.), szedtem Rowatinex-et, amit egy patikus és a háziorvosom is javasolt - ez szinte semmit nem hatott, kipróbáltam az újságokban sokat reklámozott tőzegáfonya kapszulát, 3 hónapig naponta 2-t - amire a nőgyógyászom azt mondta, hogy akár kézrátétellel is próbálkozhatnék -,  ittam a drogériákban, patikában kapható Urogin gyógynövényes tinktúrát. 3 hónapja pedig kaptam a háziorvosomtól egy ötletet, hogy szedjek egy kifejezetten húgyúti immunerősítő készítményt, az a neve, hogy Uro-Vaxom, amit három hónapig kell szedni, havonta több, mint 6.000 Ft, de már akkor azt mondtam, hogy mindegy, csak segítsen. Hát nem segített.
 
De nem adom fel. Olvastam, hogy vannak erre célzottan homeopátiás készítmények, hátha az bejön.
 

Az eddig sikertelen orvosi "akcióim" ellenére mindenkinek azt szoktam javasolni, aki hasonló cipőben jár, hogy "próbálkozzatok, elég széles az erre a betegségre való termékpaletta, akár vényköteles, akár vény nélküli termékek, természetes megoldások terén, valami csak bejön, és menjetek szakorvoshoz." Ja, és ha valakinek van valami hatásos módszere, légyszi szóljatok!