Policisztás petefészek szindróma

Blog: Betegségek történetei - Szerző: WEBBeteg

21 éves vagyok és mióta az eszemet tudom, mindig baj volt a hormonháztartásommal.ezt eleinte nem is értettem, hogy mit jelent, csak azt tudtam, hogy a vizsgálatokon az egyik hormonértékem sem ott áll, ahol kellett volna. A menzeszem sose volt rendszeres, mi az, hogy rendszeres, leginkább teljesen véletlenszerűen vérezgettem. 17 évesen megelégeltem a dolgot, és elmentem nőgyógyászhoz, ahol közölték velem, hogy nyugodjak meg, fiatal vagyok még, majd beáll.hát nem nyugodtam meg.

A sokkhatás igazából akkor ért, amikor egyszerűen nem akart elállni a vérzésem, nem túlzok kb. 1 hónapig egyfolytában menstruáltam, na, ekkor váltottam nőgyógyászt. Vizsgálat követett vizsgálatot és mint kiderült policisztás petefészek szindrómám van - csak erre az előző orvos nem figyelt fel. Elég döbbenetesnek tartottam, hogy ezek szerint, ha nem váltok orvost, ki se derül?! Addig úgy voltam vele, hogy a nőgyógyász, nőgyógyász.de ettől a betegségtől meddő is lehet az ember, és nem vette észre?!

Sárgatest-hormont írtak fel, azt mondták, hogy ez segít, de ettől meg nagyon rosszul lettem: hánytam, szédültem. komolyan, mintha terhes lettem volna! Na ez volt a mélypont.Ekkor ajánlottak hormonális fogamzásgátlót, hogy hátha ez rendbe hoz, vagy ha nem, van még egy elég hosszú procedúra.két hónapig hezitáltam, hogy belevágjak-e a fogamzásgátló szedésébe, mert azért mégiscsak hormon, bár azt mondták, hogy nagyon alacsony a tartalmú.

Aztán eldöntöttem, hogy kipróbálom, mert ekkor már nagyon zavaró volt: nem tudtam semmit előre tervezni - legyen szó akár kirándulásról, akár párkapcsolati dologról.bár a barátom mindig azt mondta, hogy ne törődjek vele és hogy ez igazán ne legyen probléma köztünk, meg nagyon szeret, de azért mégis.

Kipróbáltam és tényleg hatott! Teljesen rendbe jött minden: már az első hónaptól percre pontosan beállt a vérzésem - nem is gondoljátok mekkora öröm volt ez számomra! Azt mondták, hogy ez volt az, ami végül rendbe rakta és a petefészkem is rendesen kifejlődött végre.

Összességében nem mondhatom gyógyultnak magam, de ez egy jó lehetőség arra, hogy jelentősen javuljon az állapotom. Úgyhogy élem a világom, rendszeresen járok nőgyógyászhoz, és nem tervezem, hogy abbahagyom a fogamzásgátlót!