• Patikusblog
    bialko blogja

    Egyre több az öngyilkosság a japánoknál

    A gazdasági válság hatására az elmúlt évben rekordot döntött a harmincas éveikben öngyilkosságot elkövető japán fiatalok száma. Történt ez annak ellenére, hogy a öngyilkosságok száma a szigetországban 2,6 százalékkal csökkent, 32 249 ember vetett véget önkezével életének - mutatott rá a japán rendőrség által csütörtökön közzétett jelentés.
       

    Az 30-as éveikben járók körében elkövetett öngyilkosságok száma 1991-től folyamatosan emelkedik. Tavaly 4850 ilyen korú fiatal vetett véget életének, 1,7 százalékkal több, mint 2007-ben, és mintegy kétszer annyi, mint 1991-ben. A kutatók a japán gazdaságnak az alkalmi munkába vetett túlzott bizalmát okolják.
       

    Jamada Maszahiro professzor elmondta, hogy a szigetországban többnyire az ötvenes éveikben lévő férfiak lesznek öngyilkosok: azért oltják ki saját életüket, hogy biztosítási pénzt hagyjanak hátra családjukra. A harmincas éveikben járók viszont mostanság csak nehezen látnak reményt, hogy sorsuk jobbra fordulhat.
       

    Ezt jelzi az alkalmi munkások elbocsátásának aránya: az elmúlt fél évben százezrek váltak munkanélkülivé, amikor Japán exporton alapuló gazdasága megingott a világválság terhe alatt.
       

    A rendőrségi jelentés szerint Japán a fejlett világ egyik legmagasabb öngyilkossági rátájával rendelkező országa: 100 ezer emberre 24 öngyilkosság jut. Az Egyesült Államokban ez a szám 11,1.
       

    Bár a legáltalánosabb ok a depresszió, erőteljesen növekedett azok száma, akik feltehetőleg azért lettek öngyilkosok, mert nem találtak munkát, nem alkalmazták őket, vagy nehezen keresték meg a napi betevőre valót.
       

    Növekedett a tizenévesek és huszonévesek körében elkövetett öngyilkosságok száma is. Ezeknek a fiataloknak a fele azért vetett véget életének, mert nem talált munkát, 28 százalékuk pedig alkalmi munkákból próbálta eltartani magát.


   • Blog leírása

    Patiká(k)ról, gyógyszerészetről, gyógyszerekről, betegségekről, egészségről, életmódról.
    Látogatás: 10294 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés