Széljegyzetek különböző napokról

Blog: Blogtherapy - Szerző: ciryll

Merkur és Vénusz az egészségügyben 
Az olyan érdekes hogy a korábbi „Doktor Úr és Nővérke“ munkacsoport „Doktornő és Nővér“-re változott az idők során. Nemcsak a korábbi férfiasnak beállított hivatások nőiesednek el, hanem az eredetileg női foglalkozások szintúgy elférfiasodhatnak.
Te Manci, Pált láttad? 
Verbal anesthesia 
Ez nem igazi terminusz teknikusz, csak eszembe jutott ma, amikor egy úgynevezett továbbképző foglalkozáson ültem és untam magam kis híján eszméletlenre reggel nyolctól délután négyig. Be is vezettetném a politikailag korrekt kifejezések szótárába, ahol nemcsak jól mutatna, de valószínűleg gyakori használatnak is örvendene. Ilyesfajta gondolatokkal próbáltam ébren tartani magam. 
Amikor egy kórház megnyitja kapuit 
Új kórház épült a városban. Március 30-án reggel hét órára tervezték a nyitást, de a szükség törvényt bont jegyében az élet ezt is felülírta. Ugyanakkor megmutatta, már a nyitás előtt, hogy a beruházás jó döntés volt, és az intézménynek fontos helye van a közösségben. Reggel öt órakor hatalmas pocakkal érkezett egy asszony szülni. Délután pedig meghalt valaki a sürgősségi osztályon. Egy nap alatt, a frissen nyílt kórház első napján egy életciklus megfordult.
Morbid 
Nagy felfordulás van a kórházban. A transzplantáció külön költözik. Nem nőtték ki a régi helyet, össze sem vesztek senkivel. A sterilizációs szabályok se sérültek, és a felszerelésük is megfelelő volt. Csak furcsának találták, hogy tegnap még Józsi bácsi, ma meg már Pista bácsi fekszik ugyanabban az ágyban. Ugyanazzal a májjal…
Egy újabb érdekes adat 
A National Institue of Health szerint az egyetemi kórházakban a legveszélyesebb hónap a július, amikor az új, frissen végzett orvosok és nővérek elkezdenek dolgozni. Ez a tény, mármint hogy ezeknek a szegény kezdőknek még sokminden új és ismeretlen durván 1500-2750 extra halálesethez járul hozzá évente.
Nem tudom, ez otthon hogy van, mindenesetre az ittenieknek azt javasolnám, júliusban ne legyenek betegek.
Sajátos bók 
Este, mikor elköszöntem tőle, és átadtam az éjszakás nővérnek, a betegem megkérdezte:
- Mikor leszel legközelebb?
- Holnap - feleltem.
- Azt akarom, hogy az én nővérem legyél - mondta -. Követellek
- Öööö... oké.
Üzlet 
Ma este a kórházban az egyik beteg csak egy zacskó csipszért engedte meg, hogy vért vegyek tőle.
Irgalmas nővér
Azt hiszem, biblikus értelemben is jó nővérkének számítok, legalábbis az ottani leírás értelmében. Hiszen a nevetőkkel együtt nevetek, a sírókkal együtt sírok. Akik hánynak, azokkal meg együtt hányok....