• Orvosok a képernyőn
    HiDoki blogja

    911 - A láthatatlan doktorok

    911 - A láthatatlan doktorok
     
    A pokoli torony volt talán az első, de számomra a meghatározó, átélhető katasztrófa film. Megszoktuk azóta, hogy minden nap, minden csatornán sugározzák felénk a borzalmat, a tragédiát. A filmek özönében talán már észre sem vesszük, most nem kitalált történetet látunk, hanem ez a valóság: élő, egyenes közvetítés a sokkoló tragédiáról.
     
    911 – az amerikai segélyhívó, de mint dátum, szeptember 11. egy mementó, olyan történt, ami még soha, és ez sok mindent átértékelt a világban. Sokadik ismétlésben is dermedten figyelem az eseményeket, várom, hogy mi történik, pedig ennek a filmnek sajnos mindnyájan tudjuk a végét és végeredményét.
     
    Átélni a hihetetlent, ez látszik az ikertornyokat kémlelők arcán. Mindvégig úgy tűnik, az ott lévők is azt gondolták, ez nem a valóság, ez csak egy újabb epizód a kedvenc filmsorozatban. Nyugodtan intézkedő tűzoltók, nézelődő járókelők, mintha senki nem hinné, amit saját szemével lát.
     
    Egy-egy kimentet sérültet támogatnak, időnként feltűnik egy mentőautó, és ekkor jutnak eszembe a láthatatlan orvosok, akik a háttérben várják a több száz bajbajutottat, akik olyan erőfeszítésekre kényszerülnek, mint még soha. Nincs rivaldafény, csak küzdelem az életekért.
     
    Ismerős kolléga szobája falán láttam a napokban az elismerő oklevelek, diplomákat, amiket azért kapott, mert már a világ több táján vett részt mentőakcióban, katasztrófa helyzetekben.
     
    Rövid hír a híradóban: hazaérkezett a magyar orvos csapat. És nagyon gyorsan elfelejtjük, a katasztrófa képei bennünk élnek, de az orvosok láthatatlanok.
     
     

   • Blog leírása

    Álom - mese - valóság
    Látogatás: 24352 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés