112, az életmentők

Blog: Orvosok a képernyőn - Szerző: HiDoki

Ahogy ígértem, 112! Ez az igazi irigység. El tudod képzelni, milyen érzés lehet, amikor egyszerre vonul parancsnoki, tűzoltó, mentő, rendőrség. Ennek a nagyszerűsége lehet, hogy nem érződik, egyszer egy vonatgázolásnál mínusz 13 fokban félóra még kiér a tűzoltó, várakozás a rendőrségre egy óra ? én meg csonttá fagytam. Mindenki máshonnan jött, mindenki igyekezett, de ez volt. Most itt a 112, azaz nem itt, ott a filmben. Nem utolsó szempont, úgy dolgozol közösen másokkal, hogy jó ismerőseid, fél szavakból értitek egymást.

 

Egyébként megfejtettem a kódot. 112 = 1 doktornő + 1 doktornő + 2 pasi. Annyi derült ki csak, hogy az orvos, a mentős, a tűzoltó, rendőr is alapjában véve ember. Ha találkozol vele, nem erre gondolsz, mert vészhelyzet van. Ő se arra gondol, vajon a gyerek hányast kapott biológiából, meg be kéne fizetni otthon néhány számlát, pedig tényleg be kell fizetni.

 

De ez a fékhibás munkagépes baleset. Megdöbbentem, hogy ott a jóban ilyen előfordulhat. És jött a 112 csapata, és a tűzoltó felveszi a sisakját, de nem csatolja be, mint a jó motoros. A kötélen szegény doktornőnek kell leereszkedni, sisak nélkül, mentő kötél nélkül és ilyen az egyenjogúság, még a táskát is a nő cipeli. Fokozható a feszültség, elindul a munkagép ? lehet, hogy elfelejtették rögzíteni. Jön a 112 Fekete Lacija, és fél kézzel visszahúzza. Végül is teljes a siker, ?boldogan éltek, még meg nem haltak?, eben a részben hál? istennek nem.