Barátok közt, a reklám után

Blog: Orvosok a képernyőn - Szerző: HiDoki

Már megint itt vagyok. Egyszer éjjel kettőkor vittünk beteget kórházba. A nővérke álmos, a doktornő álmos, én meg nagyon álmos. Gondoltam, dobjuk fel a hangulatot: Ne tessék félni, a reklám után visszajövünk. Fél óra múlva ott voltunk a következő beteggel. Már nekem se volt kedvem viccelődni.

 

No, de vissza a Barátok közt témához. Már tudom, Dani miért nem drogos, mert Nikinél újult ki a drogfüggőség. Egyet tisztázzunk, patikában kapható, orvos által felírható jó ?cucc? nincs, csak a megvonási tünetek kezelhetők, de ez egy másik téma. Szegény Niki is hiába ment az orvoshoz, és ráadásul nem is írtak fel neki semmit.

 

Új orvos a képernyőn! Mondtam én, nincs sorozat doktor nélkül. És következetes, és határozott, és? Az életben megint nehezebb. Nem lehet egy visszautasítással elintézni, mert első lépcsőben feljelent, mert második lépcsőben neked lesz lelkiismeret furdalásod, hogy valahogy mégis segíteni kellett volna, mert, mert, mert?

 

Ha ezt mind hazaviszed magaddal, akkor otthon leszel feszült, ideges. Tehát neked meg kell oldani minden problémát, és ez nem olyan könnyű, mint a sorozatokban.

 

Bocsi! Kezdődik a 112, nem tudom Stefi kit választott, az apát vagy a fiát. Ez is szakmai kérdés, nem?