Stand by me / Állj mellém

Blog: Egy magyar nő a föld körül! - Szerző: Terézia60

Kedves Barátaim, így a kalandom vége felé közeledvén újra szeretném megosztani veletek a személyes vonatkozású céljaimon túli elhatározásomat: szeretnék összegyűjteni 120 millió Ft-ot egy olyan oktatási program számára, amely 2009-ben indult és mára már bizonyította, hogy az általános iskolás gyerekek oktatásában alkalmazott eltérő megközelítésnek köszönhetően sikerrel veszik az akadályokat azok a gyerekek is, akiknek – családjaik nehéz körülményei miatt - egyébként nem sok esélye lenne erre.

Személyes érintettségem miatt (egy igen kicsi faluban születtem, szüleim, iskolám és tanáraim támogatása nélkül egészen biztosan másféle élet várt volna rám) gondolom, hogy teljes szívemmel én egy olyan kezdeményezért tudok támogatni, ami jelentős váltpzást hoz létre nehéz sorsú gyermekek életében.

Az én meggyőződésem szerint ezt a váltopzást kizárólag tanuláson keresztül lehet elérni. Hogy miért nem elég az oktatáson keresztül változtatni, arról egy másik posztban – jó?

A példámmal szeretném inspirálni a gyermekeket, hogy érdemes, a tanáraikat, hogy tartsanak ki, a szülőket, hogy megéri J

A program sikeres alkalmazásának feltétele, hogy a csatlakozó iskolák valamennyi pedagógusa részt vegyen egy szakmai továbbképző programban.

Ez iskolánként és évenként 2.5 millió Ft-ot jelent (tavalyi info).

Világos, hogy a program fenntarthatósága is lényeges. Azt tanultam a programot menedzselő szakemberektől, hogy kell 5 év ahhoz, hogy az adott közösség (pedagógusok, gyerekek, a gyerekek szülei) sikerrel belesimuljon az elején egyébként szokatlan, mert nagyfokú személyes részvételt igénylő programba.

Akkor, amikor az elhatározásom megszületett, 10 ilyen programmal tanító iskola működött Magyarországon.

Számoljunk: 10 iskola évente 25 millió Ft, 5 évre ez 125 millió Ft összesen.

Szóval: én eddig több, mint 40 ezer tengeri mérföldet vitorláztam.

Kérlek Benneteket, segítsétek az iskolák tanárainak képzését minden megtett mérföldemért cserében 3000 Ft-tal.

*Adományaitok egy elkülönített bankszámlára érkeznek, a gyűjtés a törvényben megszabott feltételek szerint a Hátrányos Helyzetű Gyermekek Oktatásáért Alapítvány engedélyével zajlik. Kérésre az engedély másolatát elküldöm a megadott email címre.

Én már mindjárt megcsináltam. Kérlek, álljatok mellém. És ha megtettétek, kérjétek meg a barátaitokat, hogy álljanak mellétek.

Nyomjátok meg a honlapomon a ’Make a Donation’ gombot és tegyétek, ami ott írva vagyon.

Hiszem, hogy van 40 ezer ember körülöttünk, aki mást akar és tesz is érte.

Még egyszer: köszönöm.