Derry - Den Helder rövidvágta

Blog: Egy magyar nő a föld körül! - Szerző: Terézia60

Amikor előszörre rontunk el valamit, az hagyján – lehet azzal vigasztalódni, hogy viszont megtanultuk a leckét.

Nadehogy másodszorra is, ugyanazt, ugyanúgy – ez már tendenciózusnak látszik. Most se fogom kibeszélni – remélem, képesek leszünk változtatni az legeslegutolsó versenyen. Amúgy pontosan tuidjuk, min kéne változtatni – rejtély, miért nem vagyunk képesek megcsinálni. Ötleteim vannak J

Rövid vágta volt, de annál is intenzívebb. Végig szembeszélben, kint északra 58 fok körül (ha jól emlékszem), hideg volt, vizes és fókát láttunk. A jegesmacinak biztosan kellett volna egy jégdarab – az nem volt.

A régi nóta: nem vezettünk, de a második helyről az utolsóra sikerült ügyeskednünk magunkat, várva egy olyan szélre, ami ugyan be volt ígérve (megint), viszont nem jött meg (most se). Mindenki part felé ment – mi az ellenkező irányba. A hócipőnk mérete nem volt elég ... 40 fokos dőlésben, nekem az alvás szempontjából kedvezőtlen lejtésben egész idő alatt. Alvás közben is kapaszkodni kell, mindenem fájt ébredéskor. Ami nem volt igazi ébredés, csak a változatosság kedvéért ráálltam a lábamra, mert amúgy eléggé ébren feküdtem az ágyban.

A tervezettel ellentétben még egyszer konyhaszolgálatos is voltam, mert egy nappal hosszabb utat sikerült kiügyeskednünk magunknak ... szóval nem így képzeltem.

Den Helder a Holland Királyi Haditengerészet egyik kikötője. A várost a második vilkágháború alaltt lebombázták – ez nemigen látszik már rajta. A lakóövezetei  csodásak. A várostól délre és talán északra is védett dünesor, ahol elképesztően jót bicigliztem. Szerintem nem is jártál Hollandiában, ha nem bicigliztél egyet valahol.

Az emberek kedvesek, a De Lage Landen nevű holland cég másodszor szponzorált egy hajót (One DLL), úgyhogy a fogadtatás és a népünnepély a kikötőben remek volt. Ráadásul ugye foci-világbajnokság van, úgyhogy praktikusan minden narancssárga – nekem is van egy szép virágom JNaná, hogy néztem a Hollandia-Costa Rica meccset (remélem, ez volt a sorrend) egy kocsmában – és még élveztem is. Nagy pillanat volt az utolsó hollandok által a hálóba beküldött büntető J

Még két nap itt, és utána ... nahát nem is hiszem, ami utána következik.