• Egy magyar nő a föld körül!
    Terézia60 blogja

    Szingapur - Qingdao szakasz

    Szingapur – Qingdao közötti szakasz. Észak-Észak-Keleti, az előrejelzés szerint 20-45 csomós erősségű, végig széllel szembeni vitorlázásra készültünk…

    Csakhogy…másfél napnyi nem könnyű viszonyok közötti vitorlázást követően nagy csattanással elszakadt az árbóc felső végét a hajóorrhoz támasztó, mintegy 25 mm vastag acélsodrony. Ennek az a következménye, hogy a legnagyobb orrvitorlákat nem tudjuk használni és az árbóc is instabil.

    Azonnal nyilvánvaló volt, hogy a versenyt ezen a szakaszon fel kell adnunk. És persze át kell gondolnunk, hogy milyen útvonalon érünk Qingdaoba, mivel többször kell majd tankolnunk.

    A szkipper most is a helyzet magaslatán, mint mindig. Készen van a tervünk, ami itt a kalózveszély miatt nem publikus, annyit lehet mondani, hogy kb. a tervezett időben érünk Qingdaoba, március 10.-e körül.

    Azt első megálló, Kota Kinabalu Borneo szigetén nagyon paradicsomgyanús (micsoda név!) – egyenlőre próbáljuk összegyűjteni a szükséges mennyiségű dízelt – addig is a tétlen matrózok vettek egy hideg zuhanyt, istenien megebédeltek, majd berendezték irodáikat a tengerparton és lázas facebookozásba kezdtek.

    Szóval soha rosszabb életet – kicsit sajnálom a vitorlázást. De mivel lesz még lehetőségem bőven, annyira nem. Plusz: a társaim egyszer már jártak erre, amikor Szingapurba jöttek – a kedvemért visszajöttek ide :)

    Szerző: Koczka Terézia

    „A 60 éves budapesti vezetői coach élete legnagyobb kihívásával néz szembe: a Clipper Round the World Yacht Race elnevezésű vitorlásverseny résztvevőjeként egy 70 lábas, vadonatúj yacht matróza lesz a 2013-14-es Föld körüli futam során.”

     

   • Blog leírása

    Koczka Terézia, a 60 éves budapesti vezetői coach élete legnagyobb kihívásával néz szembe: a Clipper Round the World Yacht Race elnevezésű vitorlásverseny résztvevőjeként egy 70 lábas, vadonatúj yacht matróza lesz a 2013-14-es Föld körüli futam során. A 40.000 tengeri mérföldes verseny 11 hónapig tart majd.
    Látogatás: 53158 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés